LA FAM AMPLIA L’EQUIP NACIONAL D’ESQUÍ DE MUNTANYA PER ALS CAMPIONATS DEL MÓN DE LA COMAPEDROSA ANDORRA

LA FAM AMPLIA L’EQUIP NACIONAL D’ESQUÍ DE MUNTANYA PER ALS CAMPIONATS DEL MÓN DE LA COMAPEDROSA ANDORRA

 

Laia Sebastià, Andrea Sinfreu, Max Palmitjavila, Roger Turné, David Rogé i Lea Anción

són els corredors escollits que disputaran com a convidats amb l’Equip Nacional,

les quatre modalitats d’enguany

 

Principat d’Andorra, 23 de febrer de 2021. De l’1 al 6 de març, Andorra tornarà a esdevenir l’epicentre mundial de l’esquí de muntanya. Enguany, l’estació de Vallnord Pal-Arinsal acull els Campionats Mundials amb la celebració de les dues proves ja habituals (Vertical Race i Individual Race) així com la disputa de dues proves de disciplines espectaculars d’aquest esport: la Sprint Race i la Relay Race. La Federació Andorrana de Muntanyisme ha realitzat, en els darrers mesos, una selecció de joves corredors andorrans que disputaran com a convidats, juntament amb l’Equip Nacional, algunes de les quatre proves de la Comapedrosa Andorra World Championships. La selecció ha estat realitzada pel seleccionador nacional Xavier Comas, el director tècnic Carlo Ferrari i la resta de l’staff tècnic de la FAM i incorpora 6 corredors, tres de categoria masculina i tres de categoria femenina.

Per tant, l’Equip Nacional d’esquí de muntanya que representarà el país en les diferents proves dels Campionats Mundials estarà format per 15 atletes: David Albós, Xavier Areny, Gerber Martín i David Pérez en categoria sènior; Sergi Casabella, Marcel Prat, Carles Serra, Adrià Bartumeu i Laia Sebastià en categoria U23; Andrea Sinfreu en categoria U20 i Oriol Olm, Max Palmitjavila, Roger Turné, David Rogé i Lea Anción en categoria U18.

Dimarts 2 de març es disputarà la primera de les quatre proves, la Sprint Race. Una cursa amb un recorregut molt variat i curt que inclou ascens, descens i tram amb esquís carregats a la motxilla. Aquesta modalitat la disputaran Xavier Areny, David Pérez, Sergi Casabella, Carles Serra, Adrià Bartumeu, Marcel Prat, Laia Sebastià, Andrea Sinfreu, Oriol Olm, Max Palmitjavila, Roger Turné, David Rogé i Lea Anción.

L’endemà, dimecres 3 de març, tindrà lloc la Relay Race (relleus), una prova diferent on caldrà formar equips que realitzin dues pujades i dues baixades. Encara estan per determinar com es formaran els equips però, en principi, els atletes que hi participaran seran: Xavier Areny, David Pérez (a confirmar), Gerber Martín, Sergi Casabella, Marcel Prat (a confirmar), Adrià Bartumeu (a confirmar), Carles Serra (a confirmar), Andrea Sinfreu, Oriol Olm i Max Palmitjavila.

Dijous 4 de març serà el torn de la ja coneguda Vertical Race de la Comapedrosa Andorra WC. Una pujada exigent per pista on els corredors hauran de donar el seu màxim. Els seleccionats per a disputar aquesta modalitat són: David Albós, David Pérez, Gerber Martín, Sergi Casabella, Carles Serra, Adrià Bartumeu, Marcel Prat, Andrea Sinfreu, Oriol Olm, Max Palmitjavila, Roger Turné i Lea Anción.

Finalment dissabte 6 de març, després de dos dies de descans, tindrà lloc la prova més dura i exigent, la Individual Race. Una cursa que es durà a terme íntegrament fora pista amb 5 baixades i 5 pujades. Els corredors que disputaran aquesta prova seran David Albós, Xavi Areny, David Pérez, Sergi Casabella, Carles Serra, Adrià Bartumeu, Marcel Prat, Laia Sebastià, Andrea Sinfreu, Max Palmitjavila, Oriol Olm, David Rogé i Lea Anción.