6a POSICIÓ MUNDIAL PER AMBDÓS EQUIPS NACIONALS A LA RELAY RACE DE LA COMAPEDROSA ANDORRA WORLD CHAMPIONSHIPS

6a POSICIÓ MUNDIAL PER AMBDÓS EQUIPS NACIONALS A LA RELAY RACE DE LA COMAPEDROSA ANDORRA WORLD CHAMPIONSHIPS

Principat d’Andorra, 3 de març de 2021. Els Campionats Mundials d’esquí de muntanya de la Comapedrosa Andorra World Championships segueixen oferint un espectacle únic a l’estació de Vallnord Pal- Arinsal. Aquest matí, s’ha disputat la Relay Race, una prova per equips on tots els integrants han hagut de fer front a dues pujades, dues baixades i un tram a peu molt vertical amb els esquís carregats a la motxilla. Sense dubte, una cursa diferent on l’estratègia i l’ordre de sortida dels corredors és clau. L’Equip Nacional Andorrà ha format dos equips, un en categoria Youth mitxe i un en categoria sènior masculí. L’equip juvenil l’han format Andrea Sinfreu, Max Palmitjavila i Oriol Olm i han disputat la prova sènior masculina Xavi Areny, Sergi Casabella, Adrià Bartumeu i David Pérez.

Els primers en afrontar el repte de la Relay Race han estat els de la categoria Youth amb equips formats per atletes d’entre 15 i 20 anys, tant de categoria masculina com femenina. En total, han participat vuit equips de 8 nacions diferents formats per una atleta femenina i dos atletes masculins. Sinfreu ha estat la primera a sortir, realitzant un excel·lent traçat, donant el seu màxim en tot moment i lluitant al costat de la corredora espanyola per la quarta plaça. En el darrer tram de la segona pujada i l’última baixada ha notat el cansament acumulat i ha arribat al relleu amb Max Palmitjavila en cinquena posició, per darrere de Suïssa, Itàlia, França i Espanya.

Palmitjavila era l’atleta més jove en participar en aquesta Relay Race i tenia uns rivals de relleu molt forts i més experimentats. Ha realitzat una primera pujada i baixada excel·lents, però l’atleta austríac, Andreas Mayer, l’ha avançat en la segona pujada després d’un tram a peu molt ajustat. Finalment, Palmitjavila ha completat el circuit en sisena posició, assolint una molt bona participació. Olm ha estat el darrer corredor andorrà en afrontar l’exigent circuit amb l’objectiu de lluitar per la 5a posició amb l’equip austríac. El corredor de la FAM ha realitzat un relleu impecable i molt ràpid, però no ha pogut atrapar Julian Tritscher.

Finalment, l’Equip Youth Andorrà ha assolit una meritòria 6a posició mundial, completant la prova en un temps de 40’04”, a quatre minuts i quatre segons de l’equip suïs, primers classificats. El podi l’ha completat l’equip italià i l’espanyol després que França sofrís una penalització per part de la ISMF i perdés la seva tercera posició final.

Després de l’actuació dels joves, era el torn de l’equip sènior amb Casabella com a primer integrant en completar el traçat. Casabella ha donat el seu màxim en tot moment malgrat que el nivell dels altres sis equips era molt alt. Els corredors italians, suïssos i francesos s’han mostrat intractables, però la lluita en les darreres posicions també ha estat molt dura. El relleu amb David Pérez s’ha realitzat en un freg a freg amb l’equip d’Eslovènia i Pérez ha sabut gestionar la presió adelantant-lo en la pujada i primera baixada. En la segona pujada i el tram a peu s’han anat pressionant i finalment, el segon corredor de la FAM ha fet el relleu a Adrià Bartumeu en sisena posició.

El tercer relleu ha estat condicionat psicològicament per la penalització de trenta segons que Pérez ha patit per realitzar el darrer canvi uns metres abans del que era permès. Bartumeu ha donat el seu màxim, deixant enrere el corredor d’Eslovènia i fent una excel·lent cursa. El darrer relleu amb Xavi Areny ha estat ràpid i amb l’objectiu de mantenir la 6a posició. Areny, per la seva part, ha completat el circuit amb solvència, demostrant el seu gran estat de forma.

Ambdós Equips Nacionals andorrans creats per a la Relay Race han assolit un molt bon resultat tenint en compte el gran nivell competitiu de les altres nacions participants. Xavier Comas, seleccionador nacional ha volgut felicitar els set corredors pel gran esforç realitzat físicament i psicològicament parlant.


Enllaç imatges

Enllaç classificació