LAIA SEBASTIÀ I ORIOL OLM DESTAQUEN A LA VERTICAL RACE DE LA COMAPEDROSA ANDORRA-WORLD CHAMPIONSHIPS

LAIA SEBASTIÀ I ORIOL OLM DESTAQUEN A LA VERTICAL RACE DE LA COMAPEDROSA ANDORRA-WORLD CHAMPIONSHIPS

Sebastià ha assolit la tercera plaça en la categoria U23 i Olm ha travessat la línia de meta en una meritòria 4a posició en la categoria U18

 

Principat d’Andorra, 4 de març de gener de 2021. Matí molt emocionant el viscut a l’estació de Vallnord Pal-Arinsal. La Vertical Race, tercera prova dels Mundials d’esquí de muntanya de la Comapedrosa Andorra World Championships, és una prova molt exigent on els corredors havien de completar una pujada ascendent fins a arribar al Xalet Igloo situat a 2.300 metres. Les categories U18 i U20 femení havien de fer front a una pujada de 420 metres de desnivell positiu, amb la sortida situada a 1.800 metres, just al costat de l’edifici Comallemple. Les categories sèniors i U20 masculí han hagut de completar una pujada de 720 metres de desnivell positiu amb la sortida situada als 1.580 metres, al costat de l’Hotel Ushuaia.

Lea Anción, en categoria U18 femenina, ha estat la primera a completar el recorregut. La jove corredora andorrana ha travessat la línia de meta lluitant per la 9a posició, però finalment ha assolit la 10a plaça amb un temps total de 24’18”.

En categoria masculina U18, Oriol Olm ha tornat a demostrar el gran estat de forma en el qual es troba. Olm ha sortit donant el seu màxim i lluitant per estar en el podi, però al darrer tram de la prova, els tres primers classificats han canviat de ritme i s’han escapat amb força. Finalment, la Jove promesa de l’Equip Nacional ha travessat la línia de meta de la Vertical Race en una excel·lent 4a posició amb un temps de 17’16”, a tan sols 42 segons del primer classificat, l’austríac Nils Oberauer.

Max Palmitjavila, David Rogé i Roger Turné han donat el seu màxim en tot el recorregut i han travessat l’arc d’arribada amb pocs segons de diferència entre ells. Palmitjavila ho ha fet en 23a posició amb un temps de 19’43”. Rogé i Turné ho han fet just després en 24a i 25a plaça respectivament.

En categoria U20, l’única representant andorrana ha estat Andrea Sinfreu que s’ha mostrat molt contenta amb la 7a plaça aconseguida. Sinfreu ha pogut mantenir un ritme constant en els 420 metres de pujada, finalitzant amb un temps total de 23’13”.

Laia Sebastià, única dona sènior de l’equip nacional en completar l’exigent circuit d’Arinsal, s’ha mostrat molt forta física i psicològicament en tot moment aconseguint una excel·lent tercera posició en categoria U23 i la 18a plaça en la classificació general. Sebastià estava molt emocionada en travessar la línia de meta i ha destacat que no s’esperava el bon resultat obtingut, completant la Vertical Race en 38’41”.

En categoria sènior masculina, Sergi Casabella ha estat el primer a completar el circuit amb un temps total de 30’16”. Casabella ho ha fet en 29a posició general i 6a plaça en categoria U23. Un molt bon resultat tenint en compte l’alt nivell competitiu dels corredors que hi havia a la línia de sortida.

David Albós ha estat el segon andorrà en arribar al Xalet Igloo en un temps de 30’37” i assolint la 31 posició. Gerber Martín i Marcel Prat han arribat quasi plegats, completant la prova Vertical en 34a i 35a posició respectivament. Martín ha marcat un temps de 30’55” i Prat ho ha fet en un temps de 31’02”. Carles Serra ha finalitzat la cursa en 42a posició amb un temps final de 32’28”.


Enllaç classificació

Enllaç imatges