LA XXXIVª MULTISEGUR ASSEGURANCES COPA D’ANDORRA DE CURSES DE MUNTANYA PRESENTA UN CALENDARI AMB ONZE PROVES PER A TOTS ELS PÚBLICS

LA XXXIVª MULTISEGUR ASSEGURANCES COPA D’ANDORRA DE CURSES DE MUNTANYA PRESENTA UN CALENDARI AMB ONZE PROVES PER A TOTS ELS PÚBLICS

Principat d’Andorra, 5 de maig de 2021. La Federació Andorrana de Muntanyisme presenta el calendari de la XXXIVª Multisegur Assegurances Copa d’Andorra de curses de muntanya 2021, després d’una passada edició molt complicada a causa de la complicada situació sanitària derivada de la Covid-19. La nova edició comptarà amb onze proves, organitzades pels diferents clubs esportius del Principat i diferents comuns i en col·laboració amb la Federació.

La Multisegur Assegurances Copa d’Andorra arrancarà el pròxim 22 de maig amb la celebració de la Nit de la Gallina, cursa organitzada pel Club Esportiu Sanlòria. La segona edició comptarà amb dues distàncies: 19 kilòmetres i 9 kilòmetres, amb 1.400 i 450 metres de desnivell positiu respectivament. Ambdúes proves tindran la sortida i arribada situada a la plaça de la Germandat de Sant Julià de Lòria.

El 6 de juny, el Comú d’Encamp organitza per segon any consecutiu la OTSO Travessa d’Encamp. Una prova que es disputa íntegrament per la parròquia i que enguany, incorpora la distància de marató en el seu programa. Per tant, els corredors que hi vulguin prendre part, podran escollir entre realitzar 7, 12, 21 o 42 kilòmetres. Al final de la jornada, es realitzarà el lliurament de premis de la XXXIIIª Multisegur Assegurances Copa d’Andorra 2020 que no es va poder celebrar a causa de la pandèmia de la Covid-19.

El següent cap de setmana serà el torn per la cursa Sant Bernabé, organitzada pel Club Pirinenc Andorrà. Una prova que enguany estrenarà recorregut i distància, encara per determinar. El 20 de juny, torna la Casamanya Extrem, prova organitzada per l’Esquí Club d’Ordino Arcalís. Aquesta Vertical comptarà amb la modalitat Extrem (5km), la Classic (3,5km) i la Mini Extrem per als més petits (1,7km).

Del 25 al 27 de juny, arribarà la nova prova organitzada per Iroman dins del seu programa de l’Andorra Multisport Festival. Aquesta cursa anomenada Trail 100 Andorra Pyrénées, comptarà amb quatre distàncies per a tots els públics i nivells. Una primera cursa de 125 kilòmetres, una cursa més llarga que una marató amb 55 kilòmetres, una prova mitjana de 25 kilòmetres i una reduïda de 7,5 kilòmetres de distància. Totes les arribades i sortides tindran lloc des del centre del poble d’Ordino.

Al mes de juliol arribarà la prova més internacional del calendari: La Skyrace Comapedrosa que se celebrarà el dia 25. Enguany, amb una novetat important perquè Ocisport ha incorporat una nova distància molt exigent de 50 kilòmetres de distància i quasi 4.000 metres positius de desnivell que recorrerà Arinsal i el Parc Natural de les Valls del Comapedrosa. Aquesta modalitat serà puntuable per a la Peak Ultra Series by Grifone. Les altres dues modalitats de cursa són les ja conegudes com a Skyrace Comapedrosa amb 21 kilòmetres de distància i 2.300 metres de desnivell positiu i la Skyrace Arinsal amb 15 kilòmetres i 1.300 metres de desnivell positiu.

Els dies 3, 4 i 5 de setembre serà el torn de La Sportiva Andorra Trail, organitzada per VSL. Enguany, amb algunes novetats respecte edicions passades. La prova constarà de tres etapes. Una primera que servirà de pròleg de 5 kilòmetres i 240mD+, una segona jornada de 29 kilòmetres i 2.500mD+ i una tercera etapa de 33 kilòmetres i 2.000mD+. Els corredors que no vulguin realitzar totes les etapes, tindran l’opció de realitzar només la segona etapa descrita. Finalment, els organitzadors també comptaran amb una prova pels més menuts de 5 kilòmetres de distància anomenada La Sportiva Andorra Trail 5K Junior.

El 25 de setembre, el Comú d’Escaldes-Engordany torna a celebrar la Jorma Urban Trail amb les seves ja habituals distàncies: Mitja marató, 10 kilòmetres i 5 kilòmetres. Les sortides i arribades es realitzaran des del Prat Gran. Finalment, el 23 d’octubre el Club Pirienc Andorrà organitzarà la VK Vallnord CPA. Dues proves de modalitat Vertical de 1.000 i 650 metres de desnivell positiu.

Cal destacar que encara estan per definir les dates per a disputar la Vertical dels Isards i la Travessa de les Valls de Canillo, ambdues organitzades pel Soldeu Esquí Club.

En aquesta nova edició de la XXXIVª Multisegur Assegurances Copa d’Andorra 2021, hi haurà les següents categories: Absoluta, U12, U14, U16, U18 i així com les subcategories dins l’absoluta de U20, O40 i O50.