LA FEDERACIÓ ANDORRANA DE MUNTANYISME PRESENTA L’EQUIP NACIONAL DE CURSES DE MUNTANYA 2021

LA FEDERACIÓ ANDORRANA DE MUNTANYISME PRESENTA L’EQUIP NACIONAL DE CURSES DE MUNTANYA 2021

Laia Sebastià és la nova incorporació femenina a l’Equip Nacional després d’assolir uns excel·lents resultats a l’hivern

Euan Prieto torna a competir després de l’aturada que va realitzar l’any passat per motius laborals

 

Principat d’Andorra, 17 de maig de 2021. La Federació Andorrana de Muntanyisme inicia una nova temporada de curses de muntanya deixant enrere les complicacions per entrenar i competir que van tenir l’any 2020 a causa de la crisi sanitària derivada de la Covid-19. Aquest matí, s’ha presentat l’Equip Nacional de curses de muntanya que representarà Andorra en les curses del calendari internacional així com en el calendari de la Multissegur Assegurances Copa d’Andorra.

L’equip d’enguany està format per un total de dotze atletes, 9 masculins i 3 femenins. Òscar Casal i Marc Casal competiran en la categoria sènior N1, Imma Parrilla, Sabrina Solana, Sintu Vives, David Méndez, Carlos Fernández, Julio Rodrigues, Sabrina Solana, Pere Riba i Euan Prieto ho faran en categoria sènior N3 i Laia Sebastià i Arnau Soldevila en categoria sènior i promesa (U23).

Les noves incorporacions són una excel·lent noticia per a l’equip nacional i per la Federació. Laia Sebastià s’incorpora a la disciplina de curses de muntanya després de realitzar una molt bona temporada amb l’equip d’esquí de muntanya. Sebastià va assolir una meritòria tercera plaça promesa en la prova vertical de la Comapedrosa Andorra World Championships així com diverses victòries i podis en la Park Piolets Copa d’Andorra. D’altra banda, Euan Prieto torna a la competició d’alt nivell després de deixar-ho per motius laborals.

El seleccionador nacional, Fabrizio Gravina, ha presentat el calendari internacional que els 12 corredors ja han començat a disputar. La primera cursa on alguns dels membres van competir va ser als Campionats d’Espanya, a Jaen, disputant la prova Vertical. El pròxim 13 de juny disputaran la prova Sky dels Campionats de Catalunya a l’Olla de Núria, prova vàlida per a les National Golden Series. Del 24 al 26 del mateix mes, alguns dels corredors disputaran les distàncies de 25 i 55 kilòmetres de la 100 Trail Andorra Pyrénées.

El cap de setmana del 9 a l’11 de juliol es realitzaran els Campionats del Món a Boi Taüll amb totes les modalitats disponibles (Vertical, Ultra i Sky). El 25 de juliol serà el torn de la Skyrace Comapedrosa, la cita preferida de l’Equip Nacional amb les modalitats Sky i Ultra. A finals del mes d’agost, els dies 26 i 27, es disputarà la Ultra Trail del Montblanc amb la OCC de 56 kilòmetres i la UTMB de 170 kilòmetres. Al mes de setembre es disputarà la Gorbeia Suzien SPA en modalitat Sky. Les dues darreres proves internacionals de la temporada seran al mes d’octubre i novembre respectivament amb la Limone sul Garda a Itàlia i els Campionats d’Europa que es disputaran a Portugal.

Carlo Ferrari, director tècnic de la FAM, ha volgut destacar que, l’any passat, els corredors van patir molt les conseqüències de la crisi sanitària amb la impossibilitat d’entrenar i competir. Per aquest motiu, tots els corredors i equip tècnic està molt motivat i il·lusionat per disputar aquesta temporada de tornada a la nova normalitat.

Per finalitzar, des de la Federació Andorrana de Muntanyisme, volem agrair el suport incondicional dels nostres patrocinadors. Moltes gràcies al Govern d’Andorra, Morabanc, Viladomat i Multissegur Assegurances per confiar en el nostre Equip Nacional.


Enllaç imatges d’interès, clica aquí al damunt