ELS GERMANS CASAL I GEMMA BARRABEIG S’IMPOSEN A LA 38a EDICIÓ DE LA OTSO TRAVESSA D’ENCAMP, SEGONA PROVA DE LA MULTISEGUR ASSEGURANCES COPA D’ANDORRA 2021

ELS GERMANS CASAL I GEMMA BARRABEIG S’IMPOSEN A LA 38a EDICIÓ DE LA OTSO TRAVESSA D’ENCAMP, SEGONA PROVA DE LA MULTISEGUR ASSEGURANCES COPA D’ANDORRA 2021

Principat d’Andorra, 6 de juny de 2021. Cap de setmana intens el viscut aquest cap de setmana a la parròquia d’Encamp amb la celebració de la 38a edició de la Otso Travessa d’Encamp. La segona prova de la Multisegur Assegurances Copa d’Andorra 2021 ha estat un èxit de participació amb quasi 300 inscrits en les quatre distàncies disponibles. Tal com ja es va fer a la Nit de la Gallina, les sortides dels corredors s’han realitzat en grups de 10 persones, per tal de garantir les distàncies de seguretat obligatòries.

La distància reina d’aquesta edició ha estat la marató, una prova nova de 42 kilòmetres molt exigent i amb un desnivell positiu de quasi 3.000 metres. Amb sortida i arribada al Comú d’Encamp, els participants han hagut de completar un traçat tècnic passant per collades, llacs i tres refugis de la parròquia, coronant el Pic de Pessons, punt més alt de la cursa.

En categoria masculina, Marc i Òscar Casal s’han endut la primera i segona posició compartida, travessant la línia de meta en 4h46’56”. Els germans s’han tornat a imposar amb autoritat tal com va passar a la primera prova del calendari andorrà. Javier Puit ha estat el tercer classificat amb un temps final de 5h03’35”.

En categoria femenina, Gemma Barrabeig ha estat la primera classificada, arribant al centre d’Encamp en 5h47’00”. Elisa Mas i Anna Feliubaladó l’han acompanyat al podi. Mas ha completat els 42 kilòmetres en 6h17’21” i Feliubaladó en 6h55’24”.

Les altres distàncies disputades avui han estat les ja habituals. Els primers en sortir han estat els corredors que recorrien el traçat de 21 kilòmetres i 1.480 metres de desnivell positiu. En categoria femenina, Maria Carner s’ha endut la victòria amb un temps de 2h44’58”. Cris Milla i Ariadna Fenes l’han acompanyat al podi en 2a i 3a plaça respectivament en 2h56’38” i 2h56’46”

En categoria masculina, Guillem Aubach ha travessat la línia de meta en primera posició en un temps de 2h31’43”. La segona i tercera posició ha estat compartida per David Méndez i Carlos Fernández, ambdós corredors de l’equip nacional de la FAM. Han finalitzat la mitja marató en 2h32’15”.

S’ha comptat una vegada més amb el tradicional recorregut curt “popular”, amb un traçat de 6,82 kilòmetres i 365 metres de  desnivell positiu, passant pel Camí de les Pardines com a punt més alt del traçat.

En categoria masculina, Carlos Gámez ha travessat la línia de meta en primera posició en un temps de 00h38’03”. La segona i tercera posició ha estat per Xavier Roca i Joan Lluch, que l’han finalitzat en 00h40’05” i  00h42’54” respectivament.

En categoria femenina, Gina Roquer s’ha endut la victòria amb un temps de 00h45’49”, seguidament Ester Pujadas en segona posició amb un temps de 00h54’05”  i  Mamen del Castillo han completat el podi en 3a posició aconsguint un temps de 00h55’37”