LAIA TAULATS ACONSEGUEIX EL TERCER LLOC EN LA CATEGORIA SUB16 DE LA COPA D’ESPANYA D’ESCALADA DE DIFICULTAT REALITZAT AL CLIMBAT X-MADRID

LAIA TAULATS ACONSEGUEIX EL TERCER LLOC EN LA CATEGORIA SUB16 DE LA COPA D’ESPANYA D’ESCALADA DE DIFICULTAT REALITZAT AL CLIMBAT X-MADRID

Andorra la Vella, 20 de juny 2021. Climbat X-Madrid ha acollit aquest cap de setmana la primera prova de la Copa d’Espanya d’Escalada de Dificultat, en les categories juvenils i absoluta, amb gairebé 200 participants, entre els quals els nostres joves sel·leccionats de la FAM  Laia Taulats, Mia Pijuan, Cora Rybak i Marc Esteban en categoria Sub-16 i Maissane Poulain en categoria Sub-14.

Llargues plaques verticals són les que han predominat en el rocòdrom de Climbat a Madrid, així que els organitzadors han proposat principalment línies molt tècniques, de gest i col·locació, on els competidors s’han vist obligats a mantenir la concentració al cent per cent en cada moviment.

Durant el matí del dissabte es va dur a terme les classificatòries de les categories sub-14 i sub-16; on els/les 8 millors de cada categoria passaven a la Final que s’ha debutat durant la jornada d’avui.

Durant les rondes classificatòries, la més jove de l’equip Maissane Poulain, era la primera vegada que competia a una Copa d’Espanya.  Es va quedar en 12a posició i per tant, a 4 posicions d’aconseguir passar a la final de la categoria sub-14. En la categoria sub-16, per Cora Rybak els nervis la van trair durant la primera via, però en la segona, va escalar amb molta seguretat, completament per damunt de les expectatives que tenien previstes. Finalment Rybak que va caure quasi en el mateix lloc que la Laia Taulats, aconsegueix una 17a posició de la ronda classificatòria.

Per Marc Esteban, aquesta era la seva primera prova de Copa d’Espanya que competia, i tenint en compte que en la seva categoria sub-16 masculina, ha estat la que hi ha hagut més participants, va aconseguir una 25a posició de la classificatòria. Malgrat la mala sort per una patinada en la primera via, va ser el que millor va gestionar la pressió en totes dues vies, donant el seu màxim i oferint uns resultats molt similars als dels seus entrenaments. 

Finalment, Laia Taulats, és l’única de l’equip que va aconseguir classificar-se per a la final, en una 4a posició de 22 participants de la seva categoria. 

Tercer calaix del podi per a Laia Taulats

Laia Taulats ha estat la 3a millor escaladora de la categoria femenina Sub-16. La seva concentració ha permès que escalés molt tranquil·la, assegurant cadascun dels seus moviments encara que finalment no ha pogut superar per ben poc a l’extremenya Andrea Rodríguez Sala, segona classificada. El primer calaix del podi ha estat per la basca Ainhize Belar Barrutia

Resultats positius

El seleccionador nacional Eduard Martín conclou estar plenament satisfet dels resultats obtinguts de cada un dels seleccionats en aquesta primera prova de la Copa d’Espanya d’Escalada de Dificultat, tornen a Andorra molt motivats en seguir millorant la tècnica, i amb l’esperança de continuar donant guerra per la següent cita.

Pròxima parada de la Copa d’Espanya d’Escalada de Dificultat a Barcelona

Una vegada passades les vacances d’estiu la copa es posarà de nou en marxa amb la celebració de la segona prova, a Barcelona. EL CEM La Foixarda, escenari habitual de les competicions nacionals a la ciutat comtal, tornarà a reunir els millors escaladors i escaladores, que buscaran apuntalar les seves posicions en la classificació general, els dies 11 i 12 de setembre.

La cita de Barcelona marcarà l’iceberg de la copa i serà clau per als atletes que optin a les posicions de podi. El circuit nacional de la copa es tancarà a Saragossa, on el centre Climbat La Torre Outlet acollirà una prova oficial per primera vegada, els dies 2 i 3 d’octubre.


Enllaç classificació per categories 

Enllaç imatges d’interès