FRANCESCO CUCCO I CLAUDIA TREMPS S’IMPOSEN EN LA DISTÀNCIA LLARGA DE LA PRIMERA EDICIÓ DE LA 100 TRAIL ANDORRA-PYRÉNÉES

FRANCESCO CUCCO I CLAUDIA TREMPS S’IMPOSEN EN LA DISTÀNCIA LLARGA DE LA PRIMERA EDICIÓ DE LA 100 TRAIL ANDORRA-PYRÉNÉES

Marc Casal i Christelle Lazard han travessat la línia de meta en primera posició en la distància de 55 kilòmetres

Principat d’Andorra, 27 de juny de 2021. Aquest cap de setmana, el poble d’Ordino ha acollit la primera edició de la 100 Trail Andorra, 5a parada dins del calendari de la Mulisegur Assegurances Copa d’Andorra. Organitzada pel grup Ironman, els corredors d’aquesta nova prova tenien 4 recorreguts disponibles de distància i dificultat molt variada.

Divendres a les 20 h del vespre arrencava la cursa més llarga amb 125 kilòmetres i 8.810 metres de desnivell positiu i un traçat que ha enllaçat els quatre refugis guardats del país i coronant alguns dels pics més emblemàtics d’Andorra. Dissabte a les 7 h es donava el tret de sortida a la distància de 55 kilòmetres i 4.760 metres de desnivell positiu amb un recorregut molt exigent coronant els pics del Casamanya, Comapedrosa i Carroi.

Finalment, diumenge a les 9.30 h han sortit els corredors que disputaven la cursa de 25 kilòmetres i 2.320 metres de desnivell positiu amb una ascensió al Pic del Casamanya i un recorregut circular per la parròquia d’Ordino. Mitja hora més tard, han sortit els corredors que volien disputar el circuit popular de 7,5 kilòmetres. Cal destacar que les dues proves puntuables per la Copa d’Andorra eren les distàncies de 55 i 25 kilòmetres.

En la distància llarga, en categoria masculina, el guanyador ha estat Francesco Cucco. L’italià ha completat els 125 kilòmetres en 20h32’45”. L’han acompanyat al podi Cristofer Clemente i Clement Guibert que han completat el traçat en 22h25’07” i 23h23’46” respectivament.

En categoria femenina, Claudia Tremps s’ha imposat en tot moment travessant la línia de meta en un temps final de 28h07’36”. Martha Corahua ha arribat al poble d’Ordino en segona posició en un temps de 33h14’00”. Montserrat Sistere les ha acompanyat al podi en tercera posició en un temps de 38h20’14”.

En la cursa de 55 kilòmetres, en categoria femenina, Christelle Lazard s’ha imposat amb autoritat completant la distància amb 7h40’24”. Sabrina Solana ha travessat la línia de meta en segona plaça i un temps final de 8h50’39”. Les han acompanyat al podi Anna Feliubadaló amb un temps final de 9h46’05”. En categoria masculina, Marc Casal ha donat el seu màxim per travessar la catifa vermella en primera posició i un temps final de 6h31’14”. Valentín Bernard ha aconseguit la segona plaça en un temps de 6h41’24”. Julien Chorier els ha acompanyat al podi en tercera posició.

En la distància de 25 kilòmetres, en categoria masculina, hi ha hagut un triplet de corredors de la Federació Andorrana de Muntanyisme. Òscar Casal ha travessat la línia de meta en primera posició en un temps final de 2h58’32”. El segon en arribar al poble d’Ordino ha estat Arnau Soldevila am un temps de 3h03’56”. El tercer classificat ha estat David Méndez amb un temps de 3h16’18”. En categoria femenina, Sheila Avilés ha estat la guanyadora amb un temps de 3h32’00”.


Enllaç classificació

Enllaç imatges d’interès

MÉS INFORMACIÓ: https://www.trail100andorra.com/ca/