MARC CASAL FA HISTÒRIA I S’IMPOSA L’ULTRA DE 68 KILÒMETRES, PROCLAMANT-SE CAMPIÓ DEL MÓN DE SKYRUNNING EN AQUESTA DISTÀNCIA

MARC CASAL FA HISTÒRIA I S’IMPOSA L’ULTRA DE 68 KILÒMETRES, PROCLAMANT-SE CAMPIÓ DEL MÓN DE SKYRUNNING EN AQUESTA DISTÀNCIA

La Federació Andorrana de Muntanyisme aconsegueix una excel·lent 4a posició final en la classificació general per equips, gràcies als resultats assolits en les tres proves disputades

 

Principat d’Andorra, 11 de juliol de 2021. Aquest cap de setmana, la Federació Andorrana de Muntanyisme ha viscut emocions ben fortes gràcies als excel·lents resultats dels seus corredors, que ja formen part de la història del trailrunning andorrà. La Buff Moutain Festival és una cita imprescindible per a tots els corredors de l’èlit mundial perquè tenen l’oportunitat de representar els seus països als Campionats Mundials de Skyrunning, organitzats per la Federació Internacional d’aquest esport. Enguany, Andorra hi participava amb un equip nombrós i molt complementari, en les tres disciplines que es disputaven durant els tres dies de competició.

Divendres es va celebrar la Buff Epic Trail KV, la prova vertical que comptava amb 2 kilòmetres i 800 metres de distància i amb un desnivell positiu de quasi 1.000 metres. El millor andorrà en completar la prova va ser Òscar Casal, aconseguint una espectacular 5a plaça marcant un temps de 36 minuts i 52 segons. El segon en travessar la línia de meta situada a Barruera va ser Arnau Soldevila, marcant una 9a posició en un temps de 38’23”. Els altres dos corredors andorrans que van completar els 2,8 kilòmetres van ser David Méndez i Euan Prieto, assolint una 17a i 28a plaça respectivament en uns temps de 40’58” i 46’35”. En categoria femenina, finalment només va córrer Anna Albalat, completant la Vertical Race en 52’13” i aconseguint una 16a plaça final.

Dissabte, va ser el torn de la prova més llarga i exigent amb 68 kilòmetres i un desnivell acumulat de quasi 10.000 metres. La Buff Epic Trail 68K va ser un autèntic espectacle amb una línia de sortida de primer nivell i un ritme de cursa molt alt. Marc Casal va escriure una nova pàgina en la història andorrana d’aquest esport, proclamant-se campió del món en aquesta distància. Casal va dominar la cursa amb autoritat tot i tenir el segon i tercer classificat ben a prop. El corredor de la FAM va imposar-se amb un temps espectacular de 8 hores, 10 minuts i 20 segons. Al finalitzar la cursa, va voler destacar que “va sortir una cursa ben rodona i amb les quals somies sempre“. Casal va marcar distàncies a les pujades, trobant-se molt còmode i traient segons als corredors dels altres països. Per acabar, va voler afegir que “la seva victòria és una victòria d’equip.”

Per la seva part, Lluis Sanvicente i Sintu Vives van completar l’exigent cursa en 13a i 16a posició respectivament amb un temps final de 9h36’50” i 10h31’55”. En categoria femenina, Sabrina Solana va donar el seu màxim en tots els trams, finalitzant en 7a posició en un temps final de 10h46’08”.

Finalment, aquest matí s’ha celebrat la Buff Epic Trail 42K, la marató de muntanya amb quasi 3.000 metres positiu i 5.500 metres de desnivell acumulat. El primer andorrà en travessar la línia de meta ha estat Òscar Casal, aconseguint una excel·lent 9a posició i completant la marató en 4h28’52”. Casal ha destacat estar molt content pel resultat i el rendiment que ha tingut perquè ho ha donat tot, arribant exhaust a meta. El corredor de la FAM tanca un cap de setmana molt bo, assolint el bronze en la combinada VK-Marató.

Com Casal, Arnau Soldevila ha firmat una molt bona segona actuació de cap de setmana, finalitzant en 22a posició, travessant la línia de meta en 5h05’14”. Carlos Fernández ha donat el seu màxim en tot el traçat, finalitzant en 28a posició en un temps de 5h13’07”. Finalment, David Méndez ha travessat la línia de meta en 6h18’19”, en 32a plaça. En categoria femenina, Imma Parrilla ha completat els 42 kilòmetres en 6h33’19”, en 22a posició.

Per finalitzar un cap de setmana rodó, cal destacar que els bons resultats assolits ha permés a la Federació Andorrana de Muntanyisme assolir la 4a posició general en la classificació per equips d’un total de 20 federacions de 20 països. La classificació es genera amb punts que s’otorguen als millors quatre atletes femenins i masculins de cada prova disputada.


Enllaç classificacions

Enllaç imatges d’interès