L’ESQUÍ DE MUNTANYA S’INCLOU OFICIALMENT EN EL PROGRAMA DELS JOCS OLÍMPICS D’HIVERN, QUE SE CELEBRARAN A CORTINA L’ANY 2026

L’ESQUÍ DE MUNTANYA S’INCLOU OFICIALMENT EN EL PROGRAMA DELS JOCS OLÍMPICS D’HIVERN, QUE SE CELEBRARAN A CORTINA L’ANY 2026

Lausana, Mondovi, 21 de juliol de 2021. La decisió s’ha pres avui per unanimitat durant la 138a sessió del COI a Tòquio amb motiu dels Jocs Olímpics d’Estiu. Després de la reunió celebrada al juny, la Comissió Executiva del COI ha acceptat formalment la incorporació de l’esquí de muntanya/skimo, proposta pel Comitè Organitzador. El programa aprovat inclourà cinc proves amb un total de 48 atletes en la línia de sortida, mantenint el mateix format dels Jocs Olímpics de la Joventut de Lausana 2020.

Thomas Kähr, President de la ISMF ha afirmat: “Som olímpics! Estem escrivint una pàgina important en la història dels esports d’hivern. Després de molts anys de compromís, esforços i treball apassionat, per fi hem aconseguit el graó més alt i hem fet realitat el famós somni olímpic. Ha estat un camí llarg i intens, però ara la satisfacció és impensable i la comunitat de l’esquí ha d’estar orgullosa d’aquest assoliment.

Estic segur que tots els meus col·legues i el món de l’esquí de muntanya estan sentint una emoció indescriptible en aquest moment i puc assegurar que la ISMF farà tot el possible per a presentar un magnífic esport en els Jocs Olímpics d’Hivern Milà Cortina 2026″.

La ISMF agraeix profundament a tots els que han fet possible la consecució d’aquesta considerable fita, inclòs tot el personal, els delegats i els socis de la ISMF.

La federació internacional mostra a tots ells el més sincer agraïment pel gran i lleial treball en equip que han realitzat al llarg dels anys, ja que la inestimable contribució de cadascun d’ells ha estat fonamental.

Per a concloure, la Federació Internacional d’Esquí de Muntanya expressa el seu agraïment als òrgans suprems del Comitè Olímpic Internacional, al Comitè Organitzador de Milà Cortina, al Comitè Olímpic Nacional Italià i, per descomptat, a la FISI, la Federació Italiana d’Esports d’Hivern, les expectatives del qual es veuran sens dubte satisfetes.