CHRISTIAN MATHYS I DENISA DRAGOMIR S’IMPOSEN EN LA SKYRACE COMAPEDROSA, 6a PROVA DE LA MULTISEGUR ASSEGURANCES COPA D’ANDORRA 2021

CHRISTIAN MATHYS I DENISA DRAGOMIR S’IMPOSEN EN LA SKYRACE COMAPEDROSA, 6a PROVA DE LA MULTISEGUR ASSEGURANCES COPA D’ANDORRA 2021

Principat d’Andorra, 25 d’agost 2021. Aquest matí, s’ha disputat a Arinsal una nova edició de la Skyrace Comapedrosa, una cita internacional ja consolidada i que forma part de les Migu Run Skyrunner World Series. Enguany, s’han disputat tres proves amb recorreguts i traçats ben exigents. De matinada, a les 6 del matí, han sortit els corredors que havien de completar l’Ultra Comapedrosa, amb 50 kilòmetres de distància i quasi 4.500 metres de desnivell positiu. Dues hores més tard, a les 8, s’ha donat el tret de sortida a la Skyrace Comapedrosa amb 24 kilòmetres i 2.400 metres de desnivell positiu. La sortida d’aquesta modalitat, puntuable per a la Multisegur Assegurances Copa d’Andorra així com per a les Skyrunner World Series, s’ha dut a terme en tres calaixos de corredors per tal de garantir les mesures de seguretat derivades de la Covid-19. Finalment, a les vuit i mitja, han sortit els corredors que disputaven la Skyrace Arinsal amb quasi 19 kilòmetres i 1.500 metres de desnivell positiu.

L’Ultra Comapedrosa, novetat d’enguany, ha aplegat més de 150 participants. Pere Aurell i Thibault Leroy han estat lluitant per la primera plaça fins als darrers kilòmetres i finalment la victòria ha estat pel català, que ha finalitzat els 50 kilòmetres en 6h58’49”. Leroy ha travessat la línia de meta 5 minuts més tard amb un crono final de 7h03’55”. Els ha acompanyat al podi Alejandro Villarino amb un temps de 7h27’25”.

En categoria femenina, Roser Español s’ha imposat amb autòritat en la distància llarga amb un temps de 8h55’59”. Claudia Gutierrez i Carolina Rius han completat el podi en segona i tercera plaça i arribant al poble d’Arinsal en un temps de 9h16’21” i en 9h27’59” respectivament.

Lluis Sanvicente ha corregut una molt bona cursa, finalitzant en una excel·lent onzena posició i marcant un crono de 8h08’14”. Sanvicente s’ha mostrat molt bé en tota la cursa, donant el seu màxim i dosificant-se en tots els trams per poder mantenir un ritme de cursa constant. Sabrina Solana ha patit una greu caiguda a prop del Pla de l’Estany on s’ha trencat una part del fèmur i ha hagut de ser evacuada amb helicòpter fins a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell.

La prova més emblemàtica, la Skyrace Comapedrosa, ha estat un èxit de participació amb més de 950 participants recorrent el Parc Natural de les Valls del Comapedrosa. En categoria masculina, el suís Christian Mathys s’ha imposat amb autoritat, finalitzant el traçat en un temps final de 2h52’40”. L’han acompanyat al podi Mitrica Leonard i l’italià Daniel Antonioli, en segona i tercera plaça respectivament en uns temps de 2h57’54” i 3h01’51”. En categoria femenina, Denisa Dragomir s’ha endut la victòria, travessant la línia de meta en un temps de 3h32’03”. Iris Pessey ha estat la segona classificada marcant un crono final de 3h43’11”. Les ha acompanyat al podi final Lina El Koi amb un temps de 3h45’00”.

En aquesta prova, el millor andorrà ha estat Arnau Soldevila, firmant una molt bona 21a posició i un temps final de 3h18’27”. Soldevila, que està complint amb el seu calendari personal marcat per la Federació, s’ha mostrat molt còmode i ha pogut realitzar una cursa de menys a més, lluitant en tot moment per ser dins el TOP20. Finalment, s’ha quedat a les portes però s’ha mostrat molt content pel resultat obtingut. Per la seva part, Pere Riba ha hagut d’abandonar al kilòmetre 20 per molèsties físiques.

Finalment, la Skyrace Arinsal ha estat una prova molt disputada i amb un gran nivell competitiu. L’espanyol Javier Fernández ha estat el primer classificat imposant-se en tan sols 2h11’39”. Cristian Ibañez ha travessat la línia de meta en segona posició en un temps final de 2h16’06”. Lartaun Rodríguez ha completat el podi masculí d’aquesta prova marcant un temps de 2h18’37”. En categoria femenina, s’ha viscut una arribada a meta molt ajustada i emocionant. Les catalanes Laia Montoya i Maria Sau han arribat a meta en sprint per lluitar per la primera plaça. Finalment Montoya ha aconseguit la victòria en un temps de 2h38’25”. Sau ha travessat la línia de meta 8 segons més tard en una merescuda segona posició. La també catalana Claudia Galicia ha completat el podi en 2h40’57”.


Enllaç tots els resultats 

Enllaç imatges d’interès