ANDORRA ASSOLEIX UNA FANTÀSTICA 5a POSICIÓ GENERAL ALS YOUTH SKYRUNNING WORLD CHAMPIONSHIPS

ANDORRA ASSOLEIX UNA FANTÀSTICA 5a POSICIÓ GENERAL ALS YOUTH SKYRUNNING WORLD CHAMPIONSHIPS

Principat d’Andorra, 1 d’agost de 2021. Aquest cap de setmana, s’han disputat al municipi Italià de L’Aquila, els Campionats del Món Juvenils de Skyrunning, una cita molt esperada per a totes les joves promeses d’aquest esport. Divendres, els atletes de les dinou seleccions representades van córrer la prova vertical amb 3,5 kilòmetres de distància i 1.000 metres de desnivell positiu, un traçat molt exigent i físic on la part psicològica dels corredors jugava un paper clau.

Avui, diumenge, ha estat el torn de la Skyrace amb un traçat inicial de 21,6 kilòmetres de distància i quasi 2.300 metres de desnivell positiu, però el mal temps i el fort vent han obligat l’organització a retallar el recorregut i finalment, totes les categories han completat el circuit previst per la categoria Youth A, de 16 kilòmetres i 1.350 metres de desnivell positiu.

Divendres, els vuit atletes andorrans van disputar la Vertical Race, assolint uns bons resultats. En la categoria Youth A, Lea Anción va completar el traçat en 55’21”, aconseguint una excel·lent 12a posició general i una 3a posició en la seva categoria. En categoria masculina, Max Palmitjavila també va realitzar una molt bona cursa, completant la Vertical en 44’27”, aconseguint una 3a posició en la mateixa categoria. Per la seva part, Marc Casanovas va finalitzar la primera cursa en 50’13”, travessant la línia de meta en una 13a posició en la categoria.

En la categoria Youth B (18-20 anys), Andrea Sinfreu va donar el seu màxim en tot moment, travessant la meta en 56’37”, en una 17a posició general i 6a de la seva categoria. Els germans Rogé van completar la pujada en 18a i 19a posició en la categoria. David Rogé va fer-ho en 47’12” i Gerard Rogé en 47’56”.

Finalment, en la categoria U23 (21-23 anys), Arnau Soldevila va realitzar una molt bona pujada, assolint una excel·lent 11a posició general i 7a de categoria en un temps final de 41’51”. Per la seva part, Adrià Bartumeu no es va trobar còmode en la pujada, però tot i això, va finalitzar-la en un temps final de 53’07”, en 34a posició de la seva categoria.

Aquest matí, ha estat el torn de la Skyrace, la prova llarga del cap de setmana, on els vuit atletes andorrans han pres part de la sortida. En la categoria U23 així com en la classificació general, Arnau Soldevila ha tornat a ser el millor andorrà finalitzant els 16 kilòmetres en 1h49’08”, aconseguint la 20a posició general i 13a en la seva categoria. El segon andorrà en travessar la línia de meta ha estat Max Palmitjavila, realitzant una molt bona cursa en un temps final de 1h53’54”, assolint la 34a plaça general i tornant a fer podi en la seva categoria (Youth A) amb una excel·lent 3a posició.

Gerard Rogé ha completat l’Skyrace uns minuts després de Palmitjavila amb un temps final de 1h59’49”, en 21 posició en la seva categoria Youth B. Quasi quatre minuts més tard, ha arribat el seu germà. David Rogé ha finalitzat els 16 kilòmetres en 2h03’40”, en la 24a posició en la mateixa categoria. Adrià Bartumeu ha donat el seu màxim en la prova llarga i ha completat el circuit en 2h04’27”, finalitzant en la 33a posició de l’U23. Per la seva part, Marc Casanovas ha corregut una molt bona cursa, travessant la línia de meta en 2h12’56”, aconseguint una 16a posició final en la categoria Youth A.

En la categoria femenina, Andrea Sinfreu ha completat el recorregut en 2h24’13”, travessant la línia de meta en 20 posició general femenina i 8a en categoria Youth B. Finalment, Lea Anción ha recorregut la Skyrace en 2h25’08”, en una molt bona 22a posició general femenina i assolint una 4a plaça final en la seva categoria Youth A.

Pel que fa a la classificació per nacions, Andorra ha finalitzat els Youth Skyrunning World Championships en una excel·lent 5a posició general, resultat obtingut gràcies als bons resultats dels nostres joves corredors. Andorra marxa d’aquesta nova edició amb quatre bronzes aconseguits per Lea Anción (Vertical Race) i Max Palmitjavila (Vertical Race, Skyrace i combinada d’ambdues proves).


Enllaç imatges d’interès

Enllaç cassificació