MARTÍ LÁZARO I AIDA PÉREZ S’IMPOSEN A LA PRIMERA EDICIÓ DE LA MARATÓ DINS LA CANILLO TRAIL RACES

MARTÍ LÁZARO I AIDA PÉREZ S’IMPOSEN A LA PRIMERA EDICIÓ DE LA MARATÓ DINS LA CANILLO TRAIL RACES

Carola Vila i Miquel Corbera han estat els guanyadors de la mitja marató

amb 21 kilòmetres de distància

Principat d’Andorra, 28 d’agost 2021. Aquest matí, s’han disputat a la parròquia de Canillo, les quatre primeres proves de la Canillo Trail Races. A les 7 del matí s’ha donat el tret de sortida a la distància més llarga del cap de setmana amb 42 kilòmetres i 2.700 metres de desnivell positius. Una hora més tard ha estat el torn de la mitja marató amb 21 kilòmetres i 1.100 metres de desnivell positiu. Més de 50 corredors han pres part de la sortida de la marató i han hagut de completar un traçat molt variat passant per la Vall de Montaup, la Vall del Riu, Siscaró o Cabana Sorda.

En la mitja marató, quasi 90 atletes han completat el circuit, amb un recorregut similar al de la marató en els primers kilòmetres i baixant des de Siscaró fins al centre del poble de Canillo. Cal destacar que aquestes dues proves són les úniques puntuables per a la Multisegur Assegurances Copa d’Andorra 2021.

A les 9 i mitja del matí han sortit a donar el seu màxim i gaudir d’un circuit circular de dificultat tècnica baixa els corredors que han completat la cursa de 10 kilòmetres i 750 metres de desnivell positiu. Una hora i mitja més tard ha estat el torn dels més menuts amb una cursa de 5 kilòmetres amb sortida al Tarter i arribada a Canillo.

En total, en les quatre curses disputades avui, hi han pres part més de 170 corredors.

Els primers a travessar la línia de meta han estat els participants de la cursa de 21 kilòmetres. Miquel Corbera s’ha imposat amb autoritat a la categoria masculina completant el traçat en un temps final de 2h16’39”. El jove corredor i esquiador de la FAM, Oriol Olm ha estat el segon a arribar al poble de Canillo, completant la mitja marató en un temps de 2h31’09”. Lucas Mouret ha completat el podi masculí amb un temps final de 2h34’31”.

En categoria femenina, l’esquiadora d’esquí de fons de la FAE, Carola Vila, s’ha imposat amb un temps final de 2h45’35”. Ariadna Feners ha estat la segona corredora en travessar la línia de meta amb un temps final de 2h48’36”. La catalana Roser Español ha completat el podi femení, arribat al centre del poble de Canillo amb un crono de 3h00’16”.

En la cursa reina de la jornada d’avui, en categoria masculina, el primer classificat ha estat Martí Lázaro, imposant-se amb autoritat i completant els 42 kilòmetres en un temps de 4h49’55”. Els dos corredors de la FAM, Lluis Sanvicente i Sintu Vives l’han acompanyat al podi travessant la línia de meta en segona i tercera posició amb uns temps de 5h26’58” i 5h27’21” respectivament.

En categoria femenina, la primera classificada ha estat Aida Pérez amb un temps final de 6h02’02”. La segona classificada ha estat Sara Ricart que ha travessat la línia de meta en un temps de 7h04’26”. Elisa Mas ha estat la tercera classificada marcant un crono final de 7h18’03”.

En la distància de 10 kilòmetres, en categoria masculina, Max Palmitjavila ha estat el guanyador, completant el recorregut circular en 1h03’17”. L’han acompanyat al podi Marc Casanovas i David Rogé, que han travessat la línia de meta en 1h04’29” i 1h05’14” respectivament. En categoria femenina, Lea Anción s’ha imposat amb autoritat, finalitzant els 10 kilòmetres en un temps total de 1h17’41”. Clara Reguant i Alexandra Pereiro l’han acompanyat al podi en segona i tercera posició respectivament amb uns temps finals de 1h42’29” i 1h44’52”.


Enllaç classificació

Enllaç imatges d’interès