LA FEDERACIÓ ANDORRANA DE MUNTANYISME PRESENTA LA XX EDICIÓ DE LA PARK PIOLETS COPA D’ANDORRA D’ESQUÍ DE MUNTANYA

LA FEDERACIÓ ANDORRANA DE MUNTANYISME PRESENTA LA XX EDICIÓ DE LA PARK PIOLETS COPA D’ANDORRA D’ESQUÍ DE MUNTANYA

Principat d’Andorra, 2 de desembre de 2021. Aquest matí, la Federació Andorrana de Muntanyisme ha fet públic el calendari de la vintena edició de la Park Piolets Copa d’Andorra d’esquí de muntanya. Malauradament, no s’ha pogut realitzar la presentació tradicional amb organitzadors i patrocinadors a causa de les noves restriccions sanitàries derivades de la Covid-19.

El principal objectiu d’aquesta XX edició és similar al de la temporada passada. Tal com ha destacat Carlo Ferrari, s’espera poder celebrar amb total seguretat les cinc proves programades i que els participants puguin gaudir de l’esquí de muntanya, en el seu vessant competitiu, amb la màxima normalitat possible.

Les cinc proves que es disputaran i que, per tant, puntuaran per a la Park Piolets Copa d’Andorra 2021-2022 són les següents:

La primera prova de la temporada serà la Cronoescalada Nocturna Grandvalira, de modalitat Vertical, que tindrà lloc el pròxim 11 de desembre a la mítica pista Àliga d’El Tarter i està organitzada pel Soldeu Esquí Club. Enguany, s’habilità la possibilitat de fer-la en modalitat “runner” amb grampons.

Una setmana després, el 18 de desembre, es disputarà la segona Vertical de la temporada: La Cronoescalada CPA Pas de la Casa – Grandvalira, organitzada pel Club Pirinenc Andorra. Una prova nocturna en la qual els participants han de pujar la pista central del Pas de la Casa.

El dia de Cap d’Any, se celebrarà la 3 Fronteres Dynafit- Grandvalira, organitzada pel Club Pas de la Casa Grau Roig. Una prova de modalitat Vertical amb una pujada al Pic de Montmalús.

La quarta cita de la temporada i més internacional tindrà lloc el 16 de gener. Enguany, es recupera la prova popular de la Comapedrosa Andorra. Per tant, tots els participants que ho desitgin, podran realitzar la prova vertical al domini d’Arinsal amb sortida a l’inici de la pista de Les Marrades i arribada al telecabina de Les Fonts.

Finalment, el 6 de març, el Soldeu Esquí Club organitzarà la cinquena i darrera prova d’aquesta XX edició de la Park Piolets Copa d’Andorra. La Serrera serà l’única prova que no serà de modalitat Vertical amb un recorregut més tècnic que recorrerà la Vall de Ransol, assolint el Pic de la Serrera, a 2913 metres d’altitud.

Recordem que el pròxim 11 de desembre, un cop finalitzat l’acte de lliurament de premis de Cronoescalada Grandvalira a Soldeu El Tarter, també es realitzarà el lliurament de premis de la dinovena edició de la Park Piolets Copa d’Andorra d’esquí de Muntanya 2020-2021, que a causa de la pandèmia no es va poder celebrar la temporada passada.


Enllaç calendari XXa edició Park Piolets Copa d’Andorra d’esquí de muntanya