LA FEDERACIÓ ANDORRANA DE MUNTANYISME PRESENTA L’EQUIP NACIONAL D’ESQUÍ DE MUNTANYA 2021-2022

LA FEDERACIÓ ANDORRANA DE MUNTANYISME PRESENTA L’EQUIP NACIONAL D’ESQUÍ DE MUNTANYA 2021-2022

Principat d’Andorra, 13 de desembre de 2021. Aquest matí, la Federació Andorrana de Muntanyisme ha presentat l’Equip Nacional d’esquí de muntanya 2021/2022 que competirà a escala nacional i internacional en les diferents proves previstes dins del calendari que l’equip tècnic de la FAM ha elaborat. Cal destacar que, aquest, es pot veure modificat a causa de les mesures sanitàries i de seguretat derivades de la Covid-19.

Enguany, l’Equip Nacional està format per David Albós, Gerber Martín, David Pérez i Sergi Casabella en categoria sènior; Adrià Bartumeu, Marcel Prat, Laia Sebastià i Andrea Sinfreu en categoria sènior Sub 23 i Oriol Olm en categoria U20.

Els nou corredors encaren aquesta temporada en un molt bon estat de forma física gràcies als diferents estatges i entrenaments conjunts que ja han realitzat, molt motivats i amb la il·lusió que puguin competir en totes les proves nacionals i internacionals previstes en el calendari. Xavier Comas seguirà sent el seleccionador nacional i estarà acompanyat pel mateix staff tècnic de la temporada passada format per Xavier Capdevila i Guillem Campeny.

Ludovic Albós, gerent i coordinador de la Federació Andorrana de Muntanyisme, ha volgut destacar que els principals objectius són els següents: Competir al màxim nivell possible en les diferents proves de Copa del Món, Park Piolets Copa d’Andorra, Copa de França i Copa d’Espanya i que cada un dels atletes seleccionats puguin evolucionar i millorar durant la temporada en les diferents modalitats existents dins l’esquí de muntanya.

Albós també ha estat l’encarregat de donar a conèixer les diferents proves internacionals en les quals els corredors de la FAM hi seran presents. El calendari serà el següent: El pròxim 16 de desembre participaran a la Adamello World Cup a Pontedilegno, Itàlia. La segona cita internacional arribarà un mes després amb la participació, el 15 i 16 de gener, a la prova més estimada pels corredors dins del calendari: La Comapedrosa Andorra amb una prova individual i la prova vertical d’Arinsal.

La tercera cita internacional de la temporada tindrà lloc el 29 de gener a Suissa, Morgins, on participaran a la Région Dents du Midi World Cup en Sprint i la prova individual. El 27 de febrer, viatjaran a Turquia per a competir en la Erciyes World Cup en les modalitats Sprint, Vertical i Individual.

La cinquena prova internacional es disputarà a Madonna Di Campiglio, Itàlia, el 19 de març amb la coneguda International Ski Alp Race Dolomiti di Brenta. La sisena prova del calendari internacional que els nostres atletes completaran serà també a Itàlia, el cap de setmana del 31 de març al 2 d’abril amb la participació al Campionat del Món de llarga distància que es realitzarà entre les localitats d’ Arvier i La Thuile i coneguda com el Millet Tour du Rutor Extreme. Finalment, entre el 6 i el 9 d’abril, es desplaçaran a Flaine, França per a completar les tres modalitats existents en aquest esport.

A més, l’equip tècnic de la FAM també ha previst que Andorra tingui representació en tres de les conegudes com Grand Course de la temporada. Del 9 al 12 de març es desplaçaran a França per a disputar la famosa Pierra Menta, prova per parelles i etapes de gran exigència física i tècnica. El 19 i 20 de març també estaran presents a la Grand Course d’Altitoy-Ternua, en territori basc a la frontera entre Espanya i França. Finalment, el 24 d’abril està previst que participin a la Patrouille des Glacieres, Suïssa.

A banda de les set curses del calendari internacional i de les tres “Grand Course”, els nou corredors també participaran en diferents proves de la Park Piolets Copa d’Andorra així com en diferents curses de la Copa de França i la Copa d’Espanya així com als Campionats d’Europa que es disputaran del 9 al 13 de febrer a Boï Taull, Catalunya.

Des de la Federació Andorrana de Muntanyisme volem agrair, un any més, el suport esportiu i econòmic que Morabanc i Viladomat Esports  donen als corredors per tal que puguin desenvolupar el calendari presentat aquest matí.


Enllaç imatges d’interès

Enllaç video

Enllaç document presentació equip i calendari