ORIOL OLM ACONSEGUEIX UNA EXCEL·LENT 7A POSICIÓ EN LA CATEGORIA U20, A LA INDIVIDUAL RACE DE LA COMAPEDROSA ANDORRA

ORIOL OLM ACONSEGUEIX UNA EXCEL·LENT 7A POSICIÓ EN LA CATEGORIA U20, A LA INDIVIDUAL RACE  DE LA COMAPEDROSA ANDORRA

El jove atleta de la FAM ha acabat en 5a posició, però una penalització per part
de l’organització l’ha fet baixar dues places en la classificació final

Principat d’Andorra, 15 de gener de 2022. Aquest matí s’ha celebrat, al sector d’Arinsal de Vallnord, la primera prova de la Comapedrosa Andorra, la Individual Race, ja habitual dins del calendari internacional de la Federació Internacional d’Esquí de Muntanya (ISMF). Enguany, el bon temps ha acompanyat els corredors de l’elit mundial que han pogut gaudir d’una cursa amb un recorregut molt tècnic i 100% fora pista, respectant el recorregut inicial previst.

La sortida s’ha situat al Xalet Igloo, restaurant situat a la part més alta de l’estació massanenca i, els atletes, han hagut de ascendir al Port Vell, coronar el seu pic, passar per la Portella de Sanfons, baixar per la carena de Miquelets fins la Pleta del Comapedrosa per tornar a completar, de nou, el Pic de Port Vell. L’arribada estava  situada en el mateix punt que la sortida.

En categoria U20 masculina, Oriol Olm ha completat una espectacular cursa aconseguint una 7a posició en un temps final de 1h41’45”. Cal destacar que Olm ha travessat la línia de meta, situada al Xalet Igloo, en 5a posició, però l’organització l’ha penalitzat amb un minut perquè, en un canvi de pells, s’ha obert la cremallera abans d’hora, en una zona no permesa. Olm ha destacat al finalitzar la prova que ha tingut molt bones sensacions, amb pujades on ha pogut mantenir un ritme molt elevat i malgrat perdre temps en les baixades, on no s’ha trobat tan còmode, ha sabut aferrar-se entre la 7a i 5a posició durant tot el traçat d’aquesta Individual Race.

En la categoria U23 femenina, Andrea Sinfreu ha donat el seu màxim en aquesta tornada a la competició internacional amb la Federació. Sinfreu ha arrencat la prova amb bones sensacions fent una cursa de més a menys amb algunes dificultats en les pujades. Cal destacar que, per a ella, era un primer test físic i al finalitzar la prova ha destacat que el fet de quedar-se una mica despenjada del grup gran l’ha perjudicat pel ritme, però està contenta pel rendiment donat en la que era la seva primera experiència en la categoria reina. L’única representant andorrana femenina en aquesta prova ha finalitzat en 5a posició U23 i 25a en la classificació general sènior.

En categoria sènior masculina han sortit a donar el seu màxim Gerber Martín, David Albós, David Pérez, Adrià Bartumeu i Sergi Casabella. Martín ha estat el primer andorrà a travessar la línia de meta. Ho ha fet en 44a posició en un temps de 2h04’07”. Al finalitzar, ha destacat que per a ell ha estat una cursa ideal, de les que li agraden amb un traçat tècnic, llarg i amb baixades on ha pogut recuperar segons als rivals. El segon sènior de l’Equip Nacional en arribar ha estat David Albós en un temps de 2h10’53” i una posició final de 51. L’atleta veterà de la FAM ha destacat que està content amb el seu rendiment malgrat que la segona pujada se li ha fet més dura. David Pérez ha estat el tercer en travessar la línia de meta. Ho ha fet en un temps final de 2h12’49” i una 52 posició. Finalment, Adrià Bartumeu, que competia en categoria sènior i U23, ha finalitzat en un temps de 2h31’55” i 54 posició. Malauradament, Casabella ha patit una caiguda forta que li ha provocat una lesió de canell i ha hagut d’abandonar aquesta segona prova dins el calendari internacional de la ISMF.


Enllaç Imatges d’interès

Enllaç classificació