ORIOL OLM ASSOLEIX LA 7a PLAÇA A LA VERTICAL RACE DE LA COMAPEDROSA ANDORRA EN CATEGORIA U20

ORIOL OLM ASSOLEIX LA 7a PLAÇA A LA VERTICAL RACE DE LA COMAPEDROSA ANDORRA EN CATEGORIA U20

Pere Rullan i Lídia Puyals s’imposen en la categoria Open, prova puntuable per a la Park Piolets Copa d’Andorra d’esquí de muntanya

 

Principat d’Andorra, 16 de gener de 2022. Aquest matí, s’ha celebrat a l’estació d’Arinsal la ja reconeguda Vertical Race dins la Comapedrosa Andorra World Cup, segona parada dins del calendari internacional de la ISMF. Enguany, a més, s’ha recuperat la categoria Open, on tots els participants amants d’aquest esport, podien recórrer i competir en el mateix circuit que els atletes professionals. Aquesta categoria puntuava com la tercera prova de la Park Piolets XXa Copa d’Andorra.

El recorregut és molt exigent amb una pujada ascendent fins a arribar al Xalet Igloo situat a 2.300 metres. Les corredores de la categoria U20 femenina havien de fer front a una pujada de 420 metres de desnivell positiu, amb la sortida situada a 1.800 metres, just al costat de l’edifici Comallemple. Les categories sèniors i U20 masculí han hagut de completar una pujada de 720 metres de desnivell positiu amb la sortida situada als 1.580 metres, al costat de l’Hotel Ushuaia.

En categoria U20, Oriol Olm ha realitzat un segon dia de competició molt bo assolint una 7a posició final en un temps de 30’36”, a només 3 minuts del primer classificat. Olm ha lluitat entre la 4a i la 8a plaça tota l’estona, fent una cursa de més a menys però ha acabat la cursa satisfet amb la seva actuació.

Andrea Sinfreu, que s’estrenava en aquesta modalitat en la categoria reina, ha donat el seu màxim en tot moment tot i no haver-se recuperat del tot després de l’esforç físic fet ahir. Finalment ha completat la prova en un crono de 43’32” , en quarta posició en la categoria U23.

Finalment, en la categoria sènior masculina només han pres part de la sortida Marcel Prat i David Pérez. Prat ha sigut el primer andorrà en travessar la línia d’arribada en un temps final de 31’05” i aconseguint la 53 posició. Per la seva part, Pérez ha completat la Vertical Race en un crono de 33’48”, en 55 posició.

Pel que fa als resultats de la categoria Open, tercera prova de la Park Piolets XXa Copa d’Andorra, en categoria masculina, el guanyador ha estat Pere Rullan amb un temps final de 28’51”. Jordi Alís i Adrià Duarri l’han acompanyat el podi en segona i tercera plaça en uns temps de 28’56” i 31’23” respectivament.

En categoria femenina, la guanyadora ha estat Lídia Puyals. La catalana ha completat la prova vertical en un temps final de 40’16”. Les andorranes Anna Albalat i Sandra Almeida han completat el podi femení en segona i tercera posició respectivament en uns cronos de 41’21” i 43’31”.


Enllaç imatges d’interès Comapedrosa World Cup

Enllaç classificació Comapedrosa World Cup

Enllaç imatges d’interès Open

Enllaç classificació Open