ELS ATLETES DE LA FAM ASSOLEIXEN UNS EXCEL·LENTS RESULTATS A PANTICOSA, COURCHEVEL I PLAGNE VALLÉE

ELS ATLETES DE LA FAM ASSOLEIXEN UNS EXCEL·LENTS RESULTATS A PANTICOSA, COURCHEVEL I PLAGNE VALLÉE

Principat d’Andorra, 24 de gener de 2022. Aquest cap de setmana, part de l’equip nacional de la Federació Andorrana de Muntanyisme i alguns joves han competit a Osca, Panticosa, a la 3a i 4a prova de Copa d’Espanya d’Esquí de Muntanya. Hi han assistit en categoria sènior el Marcel Prat i l’Adrià Bartumeu i categoria U18 la Lea Anción, el Marc Casanovas i el Miquel Naudi.

Dissabte 22 de gener, a les 10 del matí, es va disputar la prova d’Sprint a l’estació de Panticosa ARAMÓN, pista Hoz de Jaca. La prova consistia en recórrer un màxim de 80 metres de desnivell en un temps mínim de 3 minuts, depenent de la categoria.

Adrià Bartumeu va passar a les finals i va quedar en una molt bona 4a posició, quedant finalment en 2a posició de la categoria Sub 23. Marcel Prat, que els van posar junts per a les semifinals, no va aconseguir passar, quedant a molt poc de la final amb una 11a posició a les semifinals, i 6a posició de la categoria sub23.

En categoria U18 femení, Lea Anción va guanyar l’Sprint fent unes mànigues espectaculars. La sorpresa del dia ha estat el Miquel Naudi, en categoria U18 masculí, que malgrat no haver fet mai un sprint, es va classificar per la final, quedant en una molt bona 9a posició. Marc Casanovas, no va aconseguir passar de les semifinals, quedant en 6a posició de la categoria.

Diumenge 23 de gener a les 9 hores, va ser el torn de la prova individual d’ascens al Balneari de Panticosa, amb diferents desnivells adaptats a les exigències del reglament per a cada categoria. Des dels 485 metres de desnivell per a les categories inferiors, passant pels 1.079 i 1.340 per a les mitjanes, fins als 1.600 metres per a les categories veteranes.

En la categoria U18 M, Marc Casanovas va finalitzar en 5a posició amb un temps de 01:24:30, només a 20 segons obtenir el tercer calaix. Miquel Naudi, ho va fer en 01:40:22, quedant en 10a posició. En categoria U18 F, Lea Anción va patir un contratemps degut al trencament d’un dels seus esquís. Finalment va aconseguir finalitzar la prova amb una 7a posició, amb uns altres esquís.

En categoria U23 masculí, Adrià Bartumeu i Marcel Prat van aconseguir una 4a i 8a posició respectivament.

D’altra banda, destacar també la participació d’Oriol Olm, Max Palmitjavila i Andrea Sinfreu als Campionats de França que es disputaven a Courchevel. Els tres joves esquiadors van participar a la cursa Vertical assolint uns excel·lents resultats. Olm va aconseguir pujar al tercer calaix del podi en la categoria U20, Palmitjavila es va quedar a les portes del podi en la categoria U18 aconseguint una molt bona 4a posició i Sinfreu va assolir la mateixa posició en la categoria U23. Un molt bon resultat tenint en compte el nivell competitiu que hi havia.

Diumenge, Palmitjavila i Sinfreu també van participar a la prova de Combe Bénite a la Plagne Vallée, imposant-se ambdós corredors a la prova individual en les seves respectives categories. Ambdós corredors van aconseguir la primera posició, tancant una excel·lent participació en ambdues proves franceses.


Enllaç classificació COPA DE ESPAÑA DE ESQUÍ DE MONTAÑA PANTICOSA

Enllaç imatges d’interès

Enllaç classificació Combe Bénite a la Plagne Vallée

Enllaç imatges d’interès