L’EQUIP ANDORRÀ ASSOLEIX BONS RESULTATS EN LA SEVA PRIMERA PARTICIPACIÓ ALS CAMPIONATS DEL MÓN DE SNOW RUNNING

L’EQUIP ANDORRÀ ASSOLEIX BONS RESULTATS EN LA SEVA PRIMERA PARTICIPACIÓ ALS CAMPIONATS DEL MÓN DE SNOW RUNNING

Principat d’Andorra, 5 de febrer de 2022. Aquest cap de setmana, s’han disputat a l’estació d’esquí andalusa de Sierra Nevada, els Campionats Mundials de SnowRun, una nova modalitat de córrer curses de muntanya a l’hivern gràcies a la utilització de grampons. La Federació Andorrana de Muntanyisme ha tingut, per primer cop des de la creació d’aquest nou esport l’any 2010, representació tant masculina com femenina.

El seleccionador nacional de l’Equip Nacional de curses de muntanya, Fabrizio Gravina, va ser l’encarregat de seleccionar els atletes que hi participarien a través de diferents tests i una prova amb cronometratge oficial. Els quatre atletes que han disputat ambdues curses del cap de setmana han estat Òscar Casal, Carlos Fernández i Lluis Sanvicente en categoria masculina i Ariadna Fenés com a única representat femenina.

Divendres, a les 8 del matí, es va disputar la prova Vertical, amb inscripcions limitades als millors atletes de cada país. Una cursa curta però intensa amb 4,5 kilòmetres de distància i 950 metres de desnivell positiu. Òscar Casal va ser el primer en travessar la línia de meta en 8a posició, marcant un crono final de 40’54”, a només 1’17” del primer classificat, l’italià Luca Del Pero. El segon andorrà en arribar a la línia d’arribada va ser Carlos Fernández, completant el circuit en un temps final de 45’51” i obtenint la 16a posició. Lluis Sanvicente va completar la Vertical Race en un crono de 49’28” i una 24a plaça final.

En categoria femenina, Ariadna Fenés va realitzar una molt bona cursa, quedant-se només a una plaça del TOP10. Finalment, Fenés va aconseguir una 11a posició marcant un crono de 50’06”, a només 3’24” de la primera classificada, la sueca Lina El Kott.

Aquesta tarda, a les sis del vespre, s’ha disputat la prova Sky, anomenada Classic Race, oberta a tots els públics i on han pres part de la sortida quasi 800 corredors que han hagut de completar 12,5 kilòmetres de distància amb un desnivell acumulat de 950 metres.

Òscar Casal ha tornat a ser el millor andorrà assolint la 7a posició i completant el recorregut circular en un temps de 1h11’50”. Carlos Fernández ha travessat la línia de meta en un crono final de 1h17’59” en 20a plaça. Per la seva part, Lluis Sanvicente ha travessat la línia de meta en un temps final de 1h21’48”, en 27a posició.

En categoria femenina, Ariadna Fenés ha tornat a assolir un excel•lent resultat, finalitzant la Classic Race en 7a posició en un crono de 1h25’35”, entrant en el TOP 10 femení.


Enllaç imatges d’interès

Enllaç classificació