LAIA SEBASTIÀ, LEA ANCION I MARC CASANOVAS DESTAQUEN ALS CAMPIONATS D’ESPANYA D’ESQUÍ DE MUNTANYA

LAIA SEBASTIÀ, LEA ANCION I MARC CASANOVAS DESTAQUEN ALS CAMPIONATS D’ESPANYA D’ESQUÍ DE MUNTANYA

Principat d’Andorra, 6 de març de 2022. Aquest cap de setmana, s’han disputat a Sierra Nevada els Campionats d’Espanya d’esquí de muntanya. Una competició a escala nacional espanyola on els nostres vuit atletes andorrans han pogut participar-hi en condició de convidats però sense poder puntuar oficialment en les classificacions finals. Malgrat aquest ítem, els corredors han donat el seu màxim en ambdúes proves disputades, assolint, en línies generals, uns excel·lents resultats i, tal com va destacar Guillem Campeny, tècnic de la FAM, ha estat una experiència molt positiva i de qualitat per a les següents cites internacionals que hauran de fer front els sèniors desplaçats i per als més joves, han estat dues curses per a acumular experiència en competició.

Ahir, es va disputar la prova individual amb sortida dins de l’estació de Sierra Nevada, però amb un recorregut fora pista molt exigent. En categoria sènior, Laia Sebastià va aconseguir una excel·lent 3a posició amb un crono final de 1h57’04”. Pel que fa als dos representants masculins, Marcel Prat va travessar la línia de meta en 14a posició amb un temps final de 1h57’15”. Malauradament, Adrià Bartumeu no s’ha trobat bé físicament i va haver d’abandonar la cursa.

En categoria U18, Lea Ancion va ser la corredora més destacada obtenint la segona posició en un temps de 1h29’40”, a només dos minuts de la primera classificada. Miquel Naudi també va completar una molt bona cursa firmant la 4a posició en un temps de 1h21’28”, a només 7’23” del primer classificat. Marc Casanovas ha travessat la línia de meta dins del TOP10, en novena posició amb un temps de 1h25’17”. Finalment, en categoria U16, Xavi Celades ha completat la prova individual en 1h11’08”, en 11a posició i Marc Ventura ha travessat la línia de meta en 13a posició amb un temps final de 1h13’21”.

Aquest matí, s’ha disputat la prova de modalitat Vertical. Els sèniors han hagut de completar un circuit de 4,3 kilòmetres i 660 metres de desnivell positiu i les categories U18 i U16 han pujat un traçat de 2,5 kilòmetres i 400 metres de desnivell positiu. En categoria sènior/ U23, Laia Sebastià ha tornat a ser la més destacada completant la vertical en 4a posició en 45’02”. Adrià Bartumeu ha completat una molt bona cursa finalitzant en 9a posició en un temps final de 37’13”. Marcel Prat ha travessat la línia de meta en 16a posició en un crono de 38’51”.

En categoria U18, Marc Casanovas ha assolit la primera posició de la Vertical Race amb un crono de 22’55”. Casanovas ha completat una excel•lent cursa anant de menys a més, emportant-se la victòria. Miquel Naudi ha arribat a meta en el TOP5 en 23’55”. En categoria femenina, Lea Ancion s’ha quedat a les portes del podi, assolint la 4a posició en 27’59”.

Finalment, en categoria U16, ambdós corredors han entrat dins el TOP10. Xavi Celades ha completat la Vertical en 23’48” i una molt bona 6a plaça. Per la seva part, Marc Ventura ha travessat la línia de meta en 10a posició i un temps de 25’33”.


Enllaç imatges d’interès

Enllaç classificació

Enllaç video youtube FEDME