LAIA I NICOLAU TAULATS COMENCEN LA TEMPORADA D’ESCALADA A DALT DEL PODI A LA 14a COPA CATALANA DE BLOC A VILANOVA I LA GELTRÚ

LAIA I NICOLAU TAULATS COMENCEN LA TEMPORADA D’ESCALADA A DALT DEL PODI A LA  14a COPA CATALANA DE BLOC A VILANOVA I LA GELTRÚ

ENCETEM LA TEMPORADA D’ESCALADA  AMB UN EQUIPÀS DE JOVES TECNIFICATS DE LA FEDERACIÓ ANDORRANA DE MUNTANYISME

 

Andorra la Vella, 26 de març 2022.  La Federació Andorrana de Muntanyisme inicia la temporada d’escalada amb 1 sènior i 10 joves tecnificats, dels quals només els seleccionats podràn competir en les tres diferents proves: la Copa d’Andorra, la Copa Catalana i la Copa d’Espanya. 

Avui, s’ha donat el tret de sortida amb la primera de les 3 proves de la 14a Copa Catalana celebrada a la sala Indoorwall de Vilanova, amb els 7 joves seleccionats: Nicolau Taulats, Judit Esteban, Janna March i Laia Esteban en la categoria sub12, Laia Taulats en la categoria sub16, Marc Esteban en la sub18 i Noam Goldin en la categoria Absoluta Masculina.

La competició s’ha repartit en dues jornades, al matí, s’ han fet les classificatòries i finals de les categories sub12 i sub16 masculí i femení, mentre que el torn de les categories sub18 i absoluta ha estat a la tarda, amb un gran nombre de participants i alt nivell.

En categoria sub12 masculí, Nicolau Taulats ha fet una brillant competició, pujant al primer calaix del podi. En categoria sub12 femení, Judit Esteban aconsegueix passar a la final i acaba en una 4a posició.

Laia Taulats, en categoria sub16, passa a la final gràcies a una segona posició de la classificatòria, i acaba aconseguint el tercer calaix del podi a la final.

Marc Esteban, en categoria sub18, en setena posició de la classificatòria, es queda a les portes de passar a la final després de donar el seu màxim davant del volum de participants i de nivell en la seva categoria.

Per acabar, Noam Goldin, en la disputadíssima categoria Absoluta Masculina, ha conclòs la classificatòria amb un top i dos zones. Quedant-se a completar un TOP de passar a la final. Cal tenir en compte l’alt nivell de participació en aquesta categoria, ja que acostumen a trobar-se gairebé els mateixos contrincants en la Copa d’Espanya.

Amb tot, cal destacar,  que la pluja i el mal temps ha complicat poder assolir les fites de les proves,  ja que una part de la competició es feia a un mur que s’ubicava a l’exterior.

La valoració general del tècnic de la FAM David Gambús (que els ha acompanyat), ha estat plenament satisfactòria, per la quasi absoluta participació de tots els joves tecnificats d’escalada de la FAM i per la fantàstica dinàmica d’equip que han mostrat en tot moment.

“Les més petites, sub12 femení, aquesta era la seva primera competició i han obtingut una primera experiència molt positiva”, afirma el tècnic de la FAM. “Nicolau ho ha bordat, encara que ja vingui de l’experiència de l’any passat, la Laia ha compartit podi amb dues noies que estan competint a nivell internacional i ella està allà, amb un nivell molt similar. I el Marc Esteban està en una categoria molt renyida amb molta participació i de molta qualitat”.

Gambús, declara haver estat un bon inici de temporada i l’equip va amb moltes ganes de continuar entrenant per competir en les pròximes cites, sobretot per complir amb l’objectiu principal de la FAM que és el de participar en les proves de la Copa d’Espanya.

La segona parada serà la segona de les tres proves de la Copa Catalana, es farà a la Sala Flash de Sant Cugat del Vallès el 2 d’abril.


ENLLAÇ D’INTERÈS: https://shortest.link/3vTm

Crèdits: FAM Andorra