LA XXXV MULTISEGUR ASSEGURANCES COPA D’ANDORRA DE CURSES DE MUNTANYA PRESENTA UN CALENDARI 2022 AMB ONZE PROVES AMB DISTÀNCIES PER A TOTS ELS PÚBLICS

LA XXXV MULTISEGUR ASSEGURANCES COPA D’ANDORRA DE CURSES DE MUNTANYA PRESENTA UN CALENDARI 2022 AMB ONZE PROVES AMB DISTÀNCIES PER A TOTS ELS PÚBLICS

Principat d’Andorra, 5 d’abril de 2022. La Federació Andorrana de Muntanyisme dona a conèixer el calendari de la Multisegur Assegurances Copa d’Andorra de curses de muntanya 2022. Una 35a edició que es presenta com la tornada absoluta a la normalitat, amb onze proves molt variades tant en modalitats com en distàncies disponibles.

La Multisegur Assegurances Copa d’Andorra arrancarà el pròxim 7 de maig amb la Jorma Urban Trail, organitzada pel Comú d’Escaldes-Engordany. Com en les passades edicions, la prova comptarà amb tres distàncies per a tots els públics: Una primera cursa de 21 kilòmetres, una segona prova de 10 kilòmetres i una darrera distància popular de 5 kilòmetres per a fer en família o amb els més petits. Tots els recorreguts tindran la sortida i l’arribada al Prat del Roure.

Una setmana després, el 14 de maig es disputarà la segona prova del calendari, la ja coneguda com La Nit de la Gallina, organitzada pel Club Esportiu Sanlòria. La tercera edició d’aquesta prova seguirà comptant amb les distàncies de 19,8 kilòmetres i 9 kilòmetres. Ambdues proves situaran la sortida i arribada a la Plaça de la Germandat de la parròquia de Sant Julià de Lòria.

El darrer cap de setmana de maig (28 i 29) tindrà lloc la 39 edició de l’OTSO Travessa d’Encamp, prova organitzada pel Comú d’Encamp amb la col·laboració de la marca esportiva. Enguany, la cita esportiva encampadana amplia la seva oferta de distàncies amb una novetat important: la incorporació de la cursa de llarga distància amb 84 kilòmetres i quasi 6.000 metres de desnivell positiu. En total, els participants podran escollir entre gaudir de les curses de curta distància de 7 o 12 kilòmetres, la mitja marató amb 21 kilòmetres i 1.500 metres de desnivell positiu, la marató de 42 kilòmetres i 2.600 metres de desnivell positiu o la novetat esmentada de llarga distància. Les cinc proves disponibles tindran sortida i arribada a la Plaça dels Arínsols de la parròquia.

La competició al mes de juny continuarà amb la Casamanya Extrem, organitzada per Estripagecs Mountain Event amb la col·laboració de No Límits Club i el Comú d’Ordino. Diumenge 19, tindrem la primera prova de modalitat Vertical de la Multisegur Assegurances Copa d’Andorra amb tres curses disponibles: La Casamanya Extrem de 5 kilòmetres, la Casamanya Clàssic de 3,5 kilòmetres i la Casamanya Mini, per als infants amb 1,7 kilòmetres.

El cap de setmana següent, del 24 al 26 de juny, tindrà lloc a la parròquia d’Ordino la segona edició de la Trail 100 Andorra by UTMB, organitzada pel grup Ironman dins del seu programa de l’Andorra Multiesport Festival. Enguany, es mantenen quatre distàncies disponibles per a tots els nivells i públics. Una primera prova de llarga distància amb 105 kilòmetres i quasi 7.000 metres de desnivell positiu, una segona cursa de 50 kilòmetres i 3.600 metres de desnivell positiu, una tercera distància de mitja marató amb 1.750 metres de desnivell positiu i un darrer traçat de 7,5 kilòmetres més popular.

El darrer diumenge de juliol arribarà la cita més internacional de la temporada de curses de muntanya al país i la més esperada per molts corredors. La Merrell Skyrace Comapedrosa 2022, organitzada per Ocisport, comptarà, de nou, amb tres recorreguts ja consolidats des de l’edició passada: L’Ultra Comapedrosa amb 50 kilòmetres i 4.500 metres de desnivell positiu, la Skyrace Comapedrosa de 23,8 kilòmetres i 2.375 metres de desnivell positiu, puntuable per a les Skyrunner World Series i la Skyrace Arinsal de 18,6 kilòmetres i 1.500 metres de desnivell positiu.

El cap de setmana del 20 i 21 d’agost es disputarà la Canillo Trail, organitzada per 7sports. Enguany, es manté la fórmula de poder córrer les distàncies per separat o completar-ne dues per etapes. Les combinades disponibles seran les següents: L’Ultra 70k (43 kilòmetres i 23 kilòmetres), la Mararó 50k (24 kilòmetres i 23 kilòmetres) i la Trail (24 kilòmetres i 15 kilòmetres). Per tant, dissabte es disputaran les proves de 43 i 24 kilòmetres i diumenge, les de 23 i 15 kilòmetres. Totes les sortides i arribades tindran lloc des de la Plaça Sant Miquel de Canillo.

El 25 de setembre tindrà lloc la vuitena prova de la Multisegur Assegurances Copa d’Andorra: La Vertical dels Isards, organitzada pel Soldeu Esquí Club amb dues distàncies disponibles: 940 metres i 520 metres. El primer diumenge d’octubre serà el torn de la Cursa Sant Bernabé, organitzada pel Club Pirinenc Andorrà. Aquesta prova comptarà amb dues distàncies molt assequibles per a tots els públics: 12 i 6 kilòmetres.

La penúltima cita de la temporada es disputarà del 14 al 16 d’octubre amb La Sportiva Andorra Trail, organitzada per VSL. Com ja es va implementar l’any passat, la prova serà per equips de dos atletes i hauran de completar tres etapes: Una primera prova que servirà de pròleg amb 5 kilòmetres de distància, una segona etapa de 25 kilòmetres i quasi 1.900 metres de desnivell positiu ja coneguda com La Braibal i una darrera etapa de 17 kilòmetres i 1.200 metres de desnivell positiu anomenada La Palomera (novetat d’enguany). Si el corredor inscrit, vol participar en el format individual, podrà disputar la prova de dissabte de 25 kilòmetres.

Finalment, la Multisegur Assegurances Copa d’Andorra 2022 finalitzarà amb l’onzena prova el 29 d’octubre amb l’arribada de la VK Vallnord CPA, organitzada pel Club Pirinenc Andorrà. Enguany, els corredors podran completar dos circuits de modalitat vertical: Un primer de 1.000 metres i un segon de 650 metres de desnivell positiu.

En aquesta nova edició de la Multisegur Assegurances Copa d’Andorra 2022, hi haurà les següents categories: Absoluta, U12, U14, U16, U18 i així com les subcategories dins l’absoluta d’U20, O40 i O50.