ORIOL OLM TANCA UNA ESPECTACULAR TEMPORADA FIRMANT UNA TERCERA POSICIÓ OVERALL U20 EN LA MODALITAT DE SPRINT

ORIOL OLM TANCA UNA ESPECTACULAR TEMPORADA FIRMANT UNA TERCERA POSICIÓ OVERALL U20 EN LA MODALITAT DE SPRINT

Principat d’Andorra, 8 d’abril de 2022. Des de dimecres passat i fins demà, tres corredors de l’Equip Nacional d’esquí de muntanya s’han desplaçat a Flaine, França, per a disputar la darrera prova dins del calendari internacional de la ISMF. Oriol Olm en categoria U20 i Marcel Prat i Adrià Bartumeu en categoria Sènior/ U23 han estat els únics representants andorrans a disputar alguna o totes les modalitats.

Dimecres es va disputar la Individual Race, la modalitat més llarga i exigent de totes. En categoria U20, Oriol Olm va haver de fer front a una cursa amb quatre pujades, quatre baixades i un desnivell positiu de més de 1.600 metres. Olm va finalitzar la prova en 8a posició marcant un temps final de 1h21’25”. En categoria sènior/ U23, Adrià Bartumeu va haver de completar un traçat similar al d’Olm però amb quasi 300 metres més de desnivell positiu, acumulats en les darreres pujades. Bartumeu va travessar la línia de meta en un crono final de 1h59’18”.

Dijous, sense gaire marge de recuperació, va ser el torn de la prova Vertical. En la seva categoria, Oriol Olm va tornar a firmar una excel·lent cursa, finalitzant la pujada en 5a posició amb un crono de 20’37”, a només 1’08” del primer classificat. En categoria sènior, Marcel Prat i Adrià Bartumeu van travessar la línia de meta en 48a i 52a posició respectivament, en 22’09” i 23’56”.

Aquesta tarda ha estat el torn dels Sprint, una modalitat molt ràpida on els corredors han de dominar molt bé les transicions i els canvis de pells. En categoria U20, l’organització ha canviat el sistema de qualificacions tradicionals que classifiquen els 5 o 6 primers atletes a la final (qualificacions, quarts de final, semifinals). Els corredors només han completat un cop el circuit i els cinc millors temps, han disputat, directament, la final. Aquest ítem ha perjudicat Oriol Olm, que havia aconseguit el millor 8è temps.

Malgrat aquest imprevist, els grans resultats assolits per Olm en aquesta disciplina durant tota la temporada, destacant les terceres posicions obtingudes a Valtellina i Martello (Itàlia), han tingut una gran recompensa. Oriol Olm finalitza la seva millor temporada d’esquí de muntanya amb una espectacular tercera posició final overall en categoria U20, en la modalitat de Sprint. Una gran notícia per a tot l’Equip Nacional i per a la Federació Andorrana de Muntanyisme.

Finalment, en categoria Sènior, Adrià Bartumeu i Marcel Prat no han pogut passar de les qualificacions.