LA FEDERACIÓ ANDORRANA DE MUNTANYISME PRESENTA L’EQUIP NACIONAL DE CURSES DE MUNTANYA 2022

LA FEDERACIÓ ANDORRANA DE MUNTANYISME PRESENTA L’EQUIP NACIONAL DE CURSES DE MUNTANYA 2022

Principat d’Andorra, 28 d’abril de 2022. La Federació Andorrana de Muntanyisme ha presentat, aquest matí, a les Oficines Centrals de Morabanc, l’Equip Nacional de curses de muntanya 2022 que representarà Andorra en les diferents proves nacionals i internacionals del calendari establert enguany. Arrenca una nova temporada de la disciplina deixant enrere les complicacions i les restriccions en algunes curses derivades per la Covid-19 i podent, per tant, entrenar i competir en totes les destinacions previstes.

L’equip d’enguany està format per un total de sis atletes: Òscar Casal, Marc Casal, Arnau Soldevila, Carlos Fernández, Sabrina Solana i Ariadna Fenés. Fabrizio Gravina segueix al capdavant de l’equip d’atletes amb nous objectius i fites a complir. Ariadna Fenés és la novetat destacada d’enguany que s’incorpora a l’Equip Nacional després d’haver demostrat el seu enorme potencial en la darrera temporada així com als Campionats del Món de SnowRunning celebrats el passat mes de febrer a Sierra Nevada.

El seleccionador nacional ha presentat el projecte esportiu d’enguany enfocat en tres objectius clau. El primer ítem d’àmbit competitiu a assolir per part de l’Equip Nacional és la participació en curses internacionals. I, en relació a aquest primer objectiu, el segon punt a complir per part dels sis atletes serà el de mantenir un nivell competitiu d’alt rendiment amb la possibilitat que tots ells puguin progressar constantment envers el seu estat físic i psicològic de principi de temporada. Finalment, el tercer objectiu clau serà el de treballar amb un equip juvenil estable i consolidar-lo.

L’objectiu competitiu de participar en diferents curses d’àmbit internacional es farà realitat a través d’estar presents en circuit de Skyrunner World Series 2022 així com en els Campionats del Món 2022 (World Skyrunning Champs 2022). El calendari internacional previst és el següent: Dins de les Skyruuner Worls Series, la primera cita serà el 8 de maig a França amb la disputa de la Skyrace des Mathesyns 25K. La segona prova tindrà lloc el 4 de juny a Àustria amb la Hochkonig 32K. La tercera prova dins d’aquest circuit serà a Boí Taüll el 2 de juliol amb l’arribada de la Garmin Epic 42K i tres setmanes després, el 31 de juliol els nostres atletes disputaran la Comapedrosa 23K, al nostre país. Finalment, els atletes que hagin obtingut els punts mínims marcats per la Federació Internacional, tindran l’oportunitat de córrer la Gorbeia Suzien, al País Basc, el 8 d’octubre.

Pel que fa als Campionats del Món, que tindran lloc del 9 a l’11 de setembre a Ossola, Itàlia, la previsió és que els sis atletes participin en les disciplines en les quals estan especialitzats. Durant els tres dies de competició es disputaran les següents proves: La Vertical Race, la Skyrace i l’Ultratrail.

Per finalitzar, i no menys important, destaquem que, enguany, la Federació ha destinat més esforços en tots els àmbits per potenciar la base per tal de garantir un relleu generacional d’atletes correcte i progressiu. Amb Guillem Campeny com a tècnic específic d’aquest grup Juvenil, els objectius principals seran els de motivar i consolidar aquells joves corredors amb potencial per tal de consolidar-los en la competició d’alt rendiment així com que agafin experiència de qualitat i progressiva tant en els entrenaments que la Federació organitzi com en les competicions que disputin. Durant la temporada, també es realitzaran diferents estatges, entrenaments amb l’Equip Nacional, entre altres accions.

Des de la Federació Andorrana de Muntanyisme, volem agrair el suport incondicional dels nostres patrocinadors. Moltes gràcies al Govern d’Andorra, Morabanc, Viladomat i Multisegur Assegurances per confiar en el nostre Equip Nacional.