David Albós, Gerber Martín i Xavi Areny, posen punt i final a la temporada d'hivern 2021 en la darrera Grand Course celebrada a Suïssa

David Albós, Gerber Martín i Xavi Areny, posen punt i final a la temporada d'hivern 2021 en la darrera Grand Course celebrada a Suïssa

La patrulla andorrana finalitza la mítica carrera militar internacional coneguda com la Patrouille des Glaciers amb una fantàstica 15a posició de la classificació general

 

Principat d’Andorra, 2 de maig 2022. Diumenge passat a la matinada arrencava la prova reina de la Patrouille des Glaciers, per a molts la cursa d’esquí de muntanya més prestigiosa juntament amb la Pierra Menta. Hi van participar més de 4.000 esquiadors repartits en equips de tres, entre els quals l’Equip Nacional de la federació format per David Albós, Gerber Martín i Xavi Areny. En total hi van participar 1.540 patrulles de 35 països.

La patrulla andorrana va sortir a dos quarts de tres de la matinada per cobrir el trajecte entre les localitats suïsses de Zermatt i Verbier amb una distància total de 57,5 kilòmetres i un desnivell positiu de 4.386 metres.

El trio d’atletes va travessar la línia de meta en 15a posició en la classificació general i 5a posició en la classificació de Patrouilles Civils en un crono de 8h50’50”, completament satisfets i amb una arribada molt emotiva degut a l’ambient que es respirava de tots els aficionats en aquest esport.