NICOLAU TAULATS, DE NOU AL PODI DE LA PRIMERA PROVA DEL CAMPIONAT DE CATALUNYA D’ESCALADA DE DIFICULTAT CELEBRAT A BLANES

NICOLAU TAULATS, DE NOU AL PODI DE LA PRIMERA PROVA DEL CAMPIONAT DE CATALUNYA D’ESCALADA DE DIFICULTAT CELEBRAT A BLANES

ELS JOVES TECNIFICATS DE LA FAM AL CAMPIONAT DE CATALUNYA D’ESCALADA DE DIFICULTAT 

Principat d’Andorra, 15 de maig de 2022. L’equip de joves tecnificats d’escalada de la Federació Andorrana de Muntanyisme van competir ahir a Blanes, la seu de la nova edició del Campionat de Catalunya d’escalada de dificultat. 

La prova ha comptat amb una important participació de fins a 83 escaladors i escaladores de totes les edats.  Es comenta, que s’hi ha acollit un dels campionats més disputats dels darrers anys, tot i ser la disciplina petita de l’escalada esportiva de competició, actualment, el campionat ha portat fins a la sala Golem a alguns dels millors especialistes. 

La temporada competitiva d’escalada esportiva va començar amb les dues primeres proves de la Copa Catalana però arranca el primer campionat de Catalunya d’escalada esportiva, el qual es repartirà en tres cites, una per a cada disciplina: dificultat, bloc i velocitat.

La valoració general del tècnic de la FAM David Gambús, ha estat satisfactòria i molt positiva, doncs és la primera vegada que tots els joves tecnificats que hi participen, passen a la prova final, fet molt positiu per seguir treballant en la mateixa direcció.

Laia Esteban, Sub12 femení, va fer molt bé la segona classificatòria tot i que porta molt poc temps d’experiència amb corda,  per això té molt de mèrit la progressió que està fent. La final la va realitzar amb bons resultats, cal remarcar que és la seva primera competició de corda de dificultat que ha realitzat i només per això i amb els resultats generals obtinguts són completament satisfactoris.

Nicolau Taulats, Sub 12 masculí.  La segona classificatòria la va encadenar sense gaires dificultats i la final també, aconseguint ser el clar vencedor de la seva categoria. Cal anomenar que no té massa competència en la seva categoria i la seva trajectòria de podis estàn sent força fàcil per ell, tot i que s’ha de reconèixer que té una qualitat excel·lent.

Maissane Viellet, Sub14 femení.  La primera via no la va realitzar gaire bé en la classificatòria, en canvi en la segona, va obtenir un molt bon resultat aconseguint passar a la final. En la final, malheuradament, un petit error de visualització la fa acabar en 6a posició de la seva categoria.

Laia Taulats, Sub16 femení. Li ha tocat competir contra tota i la millor artilleria catalana, en la qual destacar-ne 3 escaladores que estan seleccionades per competir amb l’espanyola, dues d’elles estan en l’àmbit de podis internacionals: Geila Macià (Club Muntanyenc Sant Cugat) i Júlia Benach (Centre Muntanyenc Sant Llorenç). La tercera, tot i no figurar en podis internacionals, té un nivell exquisit, es tracta d’Emily Charlotte Pescetto (Centre Muntanyenc Sant Llorenç), amb la que comparteix el seu alt nivell amb el de la Laia Taulats, _destaca David Gambús. La motivació per a intentar superar a la seva competidora està activada, així que s’intentarà aconseguir aquesta fita en les pròximes cites que es trobin, tal com es va preveure en la darrera de les proves de la Copa Catalana. Finalment, Laia va quedar 4a en la final, ho va lluitar molt en les vies, però l’alt nivell que es troba en la seva categoria en dificultat no li està posant gens fàcil.

Marc Esteban, sub18 masculí. Els nois de la seva categoria van oferir un sensacional espectacle, els inscrits pertanyen tots al Club CCT21, que és un club de molta qualitat i amb recursos molt bons per entrenar, i després estava en Marc com a respresentant de jove tecnificat de la FAM. Competir amb aquest al nombre de participants i amb tanta qualitat dificulta molt poder aconseguir passar a la final amb bons resultats, però no són suficients per obtenir una millor posició final, tot i així va aconseguir una 6a fantàstica posició final.

– Classificatòries:

?Categoria Sub12 F

Laia Esteban – 4a posició i passa a la prova final

?Categoria Sub12 M

Nicolau Taulats – 1a posició i passa a la prova final.

?Categoria Sub14 F

Maissane Viellet – 5a posició i passa a la prova final

?Categoria Sub16 F

Laia Taulats – 4a posició i passa a la prova final

?Categoria Sub18 M

Marc Esteban  – 7a posició i passa a la prova final

  • Podis:

?Categoria Sub12 F

Laia Esteban – 4a posició, a ben poc de pujar a podi

?Categoria Sub12 M

Nicolau Taulats – 1a posició del podi

?Categoria Sub14 F

Maissane Viellet – 6a posició final

?Categoria Sub16 F

Laia Taulats – 4a posició final

?Categoria Sub18 M

Marc Esteban  – 6a posició final

Pròxima cita

Els joves tecnificats de la FAM seguiràn entrenant de valent per aconseguir obtenir bons resultats en la próxima cita internacional que serà a la Copa d’Espanya de Bloc que tindrà lloc els dies 4 i 5 de juny a Madrid, seguidament, 11 i 12 de juny vindrà laCopa d’Espanya de dificultat a Madrid, i finalitzarem el mes de juny amb la Copa d’Espanya de Blocels dies 18 i 19 a Oviedo.

Entretant, iniciarem el Circuit d’Andorra d’Escalada Esportiva el 21 de maig amb la primera de les 3 proves: la XVI edició de l’Open d’Escalada Escaldes-Engordany, al Rocòdrom de Fiter i Rossell.


ENLLAÇ IMATGES D’INTERÈS

ENLLAÇ CLASSIFICACIÓ