PEPELU BALLESTER I MARISA VILLAGRASA S’IMPOSEN EN L’ULTRA MARATÓ DE LA 39A OTSO TRAVESSA D’ENCAMP, 3A PROVA DE LA MULTISEGUR ASSEGURANCES COPA D’ANDORRA 2022

PEPELU BALLESTER I MARISA VILLAGRASA S’IMPOSEN  EN L’ULTRA MARATÓ DE LA 39A OTSO TRAVESSA D’ENCAMP, 3A PROVA DE LA MULTISEGUR ASSEGURANCES COPA D’ANDORRA 2022

La catalana Sheila Avilés i el Kenyà Bernanrd Cheruiyot guanyen amb autoritat la distància de Marató amb 2.600 metres de desnivell positiu

Principat d’Andorra, 29 de maig de 2022. Aquest cap de setmana, ha tingut lloc a la parròquia d’Encamp, la 39a edició de l’Otso Travessa d’Encamp, organitzada pel Comú d’Encamp i l’empresa Otso Sports. La tercera prova de la Mulisegur Assegurances Copa d’Andorra de curses de muntanya s’ha dut a terme en dues jornades amb més de 1.000 participants que han completat alguna de les cinc distàncies disponibles. 

Ahir, es van disputar les dues proves més llarges del cap de setmana: La Marató de 42 kilòmetres i la Ultramarató de 84 kilòmetres, novetat d’aquesta edició. Per l’acumulació de neu en alguns trams, finalment aquesta darrera cursa va comptar amb una distància de 74 kilòmetres. Avui, ha estat el torn de la Mitja Marató amb 21 kilòmetres, de la distància de 12 kilòmetres i de la cursa de 7 kilòmetres. 

En la novetat d’aquesta 39a edició, de 74 kilòmetres finals i quasi 5.000 metres de desnivell positiu, el guanyador en categoria masculina va ser Pepelu Ballester amb un crono final de 10h21’49”, compartint victòria amb Emili Rafecas, ja que van entrar junts a meta. Jordi Tissier va completar el podi en tercera posició arribant a la plaça dels Arinsols d’Encamp en un temps final de 10h33’53”. En categoria femenina, la victòria va ser per Marisa Villagrasa, que va travessar la línia de meta en 12h55’35”. La van acompanyar al podi Toma Valeikaite i Maria del Mar Cuesta amb uns temps finals de 14h41’13” i 14h42’13” respectivament. 

En la distància de Marató de 42 kilòmetres i 2.600 metres de desnivell positiu, en categoria femenina, Sheila Avilés es va imposar amb autoritat marcant un temps final de 5h23’43”. La segona classificada va ser la corredora de Kenya Tanui Euliter, que va travessar la línia de meta en 5h52’54”. Les va acompanyar al podi Montserrat Martínez que va completar els 42 kilòmetres en 6h02’48”.

En la categoria masculina, el també kenyà Bernanrd Cheruiyot va córrer una espectacular cursa, arribant al centre de la parròquia encampadana en un temps de 4h33’54”. Martí Lázaro va ser el segon corredor en completar la prova, marcant un temps final de 4h51’06”. El resident i campió del món d’UltraTrails Pau Capell va ser el tercer classificat, marcant un crono final de 5h06’04”.

Avui, els primers a sortir de la plaça dels Arínsols han estat els corredors que havien de completar 21 kilòmetres i 1.500 metres de desnivell positiu. En categoria masculina, Isaac Barti ha estat el primer classificat en un temps final de 2h23’12. L’italià Grabriele Gazzetto ha travessat la línia de meta en segona posició amb un temps de 2h28’00”. El francès Jean Michel Balaven ha completat el podi de la mitja marató en un temps de 2h32’27”. En la categoria femenina, Irati Azkargorta ha estat la primera dona a arribar a la plaça dels Arínsols d’Encamp. Ho ha fet en un temps de 2h54’02”. L’han acompanyat al podi Ester Casajuana i Jeanne Cros, en 2h59’56” i 3h07’18” respectivament. Cal destacar que l’Ultra Marató, la Marató i la Mitja Marató eren puntuables per a les categories Sènior i Màster dins la Multisegur Assegurances Copa d’Andorra 2022.

En la distància de 12 kilòmetres, puntuable en les categories U16/ U18 dins la Copa d’Andorra, el guanyador d’ambdues categories ha estat Marc Casanovas en un crono de 1h21’55”. L’han acompanyat en aquest podi Alex Barbado i Javier Vela en uns cronos de 1h50’15” i 1h17’55” respectivament. En categoria femenina, Lea Anción ha estat la primera noia U18 a travessar la línia de meta en un temps de 1h37’23”. Thomas Pereiro ha estat la segona classificada en un temps de 2h15’54”. No hi ha hagut cap participant més en aquestes categories.

Finalment, la distància de 7 kilòmetres, puntuable en les categories U12 i U14 a la Multisegur Assegurances Copa d’Andorra, la primera jove classificada en U12 ha estat Elsa Pintado amb un crono de 1h06’03”. Martina Marot i Celia Guitard han completat el podi. En categoria masculina, Andy Ambor ha estat el guanyador amb un temps de 1h02’42”. Martin Ambor i Oliver Gómez han estat el segon i tercer classificats. En la categoria U14, el guanyador ha estat Joan Lluch amb un crono de 47’08” i l’ha acompanyat al podi Xavier Comellas. En categoria femenina, Bruna Pérez s’ha imposat en 1h08’12”. Jana Guinovart i Alèxia Ribot han acabat en segona i tercera plaça respectivament.


Imatges d’interès 

Classificació