ELS JOVES TECNIFICATS D'ESCALADA DE LA FAM A LA PRIMERA PROVA DE LA COPA D’ESPANYA D’ESCALADA EN BLOC I VELOCITAT

ELS JOVES TECNIFICATS D'ESCALADA DE LA FAM A LA PRIMERA PROVA DE LA COPA D’ESPANYA D’ESCALADA EN BLOC I VELOCITAT

Principat d’Andorra, 5 de juny de 2022. Aquest cap de setmana s’ha celebrat la 1a prova de la Copa d’Espanya d’Escalada de Bloc i Velocitat 2022 on han participat 4 dels nostres escaladors: Maissane Poulain en categoria sub14F, Laia Taulats en categoria Sub16F, Marc Esteban en categoria Sub18M i Noam Goldin en categoria Absoluta M.

L’escenari ha tingut lloc a la renovada plaça d’Espanya de Madrid, on durant la darrera setmana, l’han estat adaptant per instal·lar els murs per a l’ocasió: dues estructures de 15 metres d’ample x 4,5 metres d’alt per a les proves de bloc, similars a les usades en alguna prova de Copa del Món. Igualment que el mur de velocitat, ha comptat amb les mesures reglamentàries per a les competicions internacionals, de 17 metres d’alt (la via a recórrer és de 15 metres). La FEDME, ha apostat pel format de tornar a l’aire lliure al centre de les grans ciutats, per tal de ser visibles i mostrar al públic el que significa aquest esport, i ho fan amb l’objectiu de recuperar el caire popular d’aquest tipus de proves: veritables festes del Món de l’escalada.

En aquesta primera prova hi han competit a prop de 300 participants en les diferents categories de la prova, totes en categoria Masculina i Femenina, en bulder i velocitat.

Ha estat una competició moderna i molt semblant a les internacionals. L’equip es mostra satisfet i contents perquè aquesta era la primera vegada que es feia una Copa d’Espanya de Bloc en categoria juvenil, doncs fins a l’any 2021, només es podia competir en categoria absoluta (sènior).

El tret de sortida es va iniciar ahir a les 8 h amb les classificatòries Sub14 femenines i masculines, on Maissane Poulain hi va prendre part. Amb una ronda força fàcil de bulders, ja que moltes de les competidores varen fer 5 de 5. 

Maissane podria haver fet fins a 4 bulders, però alguns petits errors van impedir que ho aconseguís i finalment es va quedar en 2 bulders. En general, per debutar la seva primera Copa d’Espanya va fer molt bona competició, manifesta Gambús.

A les 10.15 h va ser el torn de les classificatòries de la categoria Sub16,  torn de Laia Taulats. Les classificatòries es competeix en format en grup, on cada escalador/a pot veure el que fan els altres i estudiar la millor manera d’assolir el seu TOP amb una limitació de temps, i aquest és format que a la Laia li és molt còmode. Va fer una competició molt ben treballada, aconseguint la seva merescuda tercera posició i passant a la Final.

Les classificatòries de la categoria sub18 masculina no va començar fins arribades les 13 h tal com estava previst en la programació, i Marc Esteban; es troba en la categoria més disputada i  la més dura. Haurà de seguir lluitant i guanyant més nivell per aconseguir ficar-se en termes més competitius, tot i que el més important és tota l’experiència amb la qual s’està empapant per continuar treballant i aconseguir els objectius determinats a curt termini.

Darrerament, Noam Goldin va competir les seves classificatòries Absolut Masculí a partir de les 16 h. La seva competició va ser més relaxada donat que anava amb més mentalitat de fer equip amb els joves tecnificats de la FAM i de donar suport al tècnic David Gambús  que no pas d’aconseguir donar resultats competitius, n’era una prioritat secundària.

Avui diumenge a les 11 h, Laia Taulats ha competit la Final quedant en quarta posició, a molt poc de pujar a podi. Per a les finals, es competeix en format rotació a vista (de la mateixa manera que en les semifinals d’internacionals). Aquest és un format que per a la Laia no li va tan bé perquè ja no veu el que fan les seves competidores,  segons les declaracions del tècnic de la FAM,  li falta una mica més de rodatge en aquest estil de bloc, però així i tot, ha fet una final molt bona, amb màxima motivació i concentració. De fet,  si hagués assolit el primer búlder, segurament hauria arribat a classificar-se per algun podi, molt a prop de la posició de l’Emily CHARLOTTE (tercera posició del podi). Tenint en compte que Emily està figurant entre les proves internacionals i Laia TAULATS li va “trepitjant els talons”, ens dona una idea per saber on estem en relació amb les competicions internacionals. Geila MACIÀ i Júlia BENACH, com ja era d’esperar han fet primera i segona classificada respectivament. “La classificació final, ha reflectit perfectament el nivell de cada competidora” ha afirmat el tècnic de la FAM David Gambús, que els ha acompanyat en tot moment.

PRÒXIMA CITA COPA D’ESPANYA

La plaça d’Espanya de Madrid ha estat la primera etapa de la Copa de Velocitat i Búlder d’enguany, però no l’única: altres dos llocs emblemàtics del centre de dues ciutats acolliran la celebració de les altres dues proves que completen la competició, tot i que encara no hi ha res confirmat sobre la participació dels joves tecnificats d’escalada de la FAM: el 18 i 19 de juny els murs s’instal·laran en la plaça de la Catedral d’Oviedo, i el 10 i 11 de setembre tot es decidirà en la Plaça Major de Càceres.

Classificatòries:

?Categoria Sub14 F

Maissane Viellet – 26a posició 

Resultats Sub 14 F: https://fedme.results.info/#/event/4/cr/92

?Categoria Sub16 F

Laia Taulats – 3a posició i passa a la prova final

Resultats Sub 14 F: https://fedme.results.info/#/event/4/cr/86

?Categoria Sub18 M

Marc Esteban  – 26a posició

Resultats Sub 18 M:  https://fedme.results.info/#/event/4/cr/85

?Categoria Veterana M

Noam Goldin – 26a posició 

Resultats Absoluta M:  https://fedme.results.info/#/event/4/cr/91

Finals:

?Categoria Sub16 F

1a. GEILA MACIÀ MARTÍN / 4T4z 4 4 

2a. JÚLIA BENACH ZUBERO / 4T4z 6 6 

3a.  EMILY CHARLOTTE PESCETTO / 3T3z 7 7 

Resultats Velocitat: https://fedme.results.info/#/event/4


Enllaç imatges d’interès: https://photos.app.goo.gl/jWvdxb5K1mjnKF63A