GEORGINA GABARRÓ I RICARDO CHERTA S’IMPOSEN A LA CASAMANYA EXTREM, QUARTA PROVA DE LA MULTISEGUR ASSEGURANCES COPA D'ANDORRA

GEORGINA GABARRÓ I RICARDO CHERTA S’IMPOSEN A LA CASAMANYA EXTREM, QUARTA PROVA DE LA MULTISEGUR ASSEGURANCES COPA D'ANDORRA

Principat d’Andorra, 19 de juny 2022. Aquest diumenge, s’ha disputat a un dels pics més coneguts i mítics del país, la quarta prova de la Multisegur Assegurances Copa d’Andorra de curses de muntanya. La Casamanya Extrem ha tornat, després d’un any d’aturada a causa del mal temps, amb les seves tres distàncies habituals en format de Vertical Race. Més d’un centenar de participants han disputat el circuit Extrem amb 5 kilòmetres de distància i 1.440 metres de desnivell positiu, el circuit Clàssic amb 3,5 kilòmetres de desnivell positiu i 760 metres de desnivell positiu (puntuable per a les categories U16 i U18) o el circuit Mini, prova de 2,4 kilòmetres i 400 metres de desnivell positiu adaptada només per a infants d’entre 11 i 14 anys.

En la cursa més llarga i exigent, amb sortida al poble d’Ordino i arribada al Pic del Casamanya, en categoria femenina la guanyadora ha estat Georgina Gabarró amb un crono final de 1h14’33”. Fátima de Diego i Irati Azkargorta l’han acompanyat al podi completant els cinc kilòmetres verticals en 1h15’18” i en 1h16’27” respectivament. En la categoria masculina, Ricardo Cherta s’ha endut la victòria arribant a meta en 59’46”. Només uns segons més tard ha completat la Vertical Race el corredor andorrà de la FAM, Arnau Soldevila, amb un temps final de 59’53”. Òscar Casal ha estat el tercer classificat, arribant al Pic del Casamanya en 1h00’57”.

En la prova Clàssic, en categoria U18 masculina, el guanyador ha estat Max Palmitjavila amb un crono final de 33’26”. L’han acompanyat al podi Marc Casanovas i Miquel Naudi en uns temps finals de 34’41” i 37’34” respectivament. En categoria femenina U18, Lea Ancion s’ha endut la victòria, finalitzant els 3,5 kilòmetres en 43’36”. Alexandra Pereiro i Martina Ricart han completat el podi ambs uns temps de 54’29” i 58’54” respectivament.

En la categoria U16 masculí, Isal Garcia ha estat el primer corredor a coronar el Pic del Casamanya en un temps de 38’58”. Xavier Celades i Josep Quevedo han estat el segon i tercer classificat en uns cronos de 40’12” i 42’37” respectivament. En categoria femenina U16, l’única participant ha estat Erika Queiros amb un temps de 55’39”.

Finalment, en la prova Mini, en categoria U14 masculina, el guanyador ha estat Thomas Pereiro que ha completat el circuit amb un crono de 17’57”. Quim Llort i Joan Lluch han estat el segon i tercer classificat en 19’46” i 19’54” respectivament. En categoria U14 femenina, Laïa Héaulme s’ha imposat amb un temps de 26’10”. Xènia Cerro i Anna Ramentol han completat el podi en uns temps finals de 27’25” i 27’27” respectivament.

En la categoria U12 masculina, Albert Fernández s’ha endut la victòria en un temps de 20’12”. Gabriel Carvalho i Bernat Cavero han estat el segon i tercer classificat en uns cronos finals de 23’06” i 23’34” respectivament. En la categoria femenina U12, l’única participant ha estat Nayara Dias, que ha completat la prova Mini en 34’55”.


Imatges d’interès

Enllaç classificació