ONZE ATLETES REPRESENTARAN ANDORRA ALS YOUTH SKYRUNNING WORLD CHAMPIONSHIPS

ONZE ATLETES REPRESENTARAN ANDORRA ALS YOUTH SKYRUNNING WORLD CHAMPIONSHIPS

Principat d’Andorra, 20 de juliol de 2022. Aquest cap de setmana, el poble d’Arinsal, part del seu domini esquiable així com el parc natural de les Valls del Comapedrosa tornaran a viure moments ben emocionants gràcies a l’arribada de la Youth Skyrunning World Championships. La cita més important de la temporada per als joves corredors d’arreu el món està organitzada per la Federació Internacional de Skyrunning amb la col·laboració, enguany de la FAM i Vallnord i enguany, celebrarà al país la seva setena edició.

La competició comptarà amb dues proves de diferent modalitat. Divendres, tindrà lloc la Vertical Race amb una distància de 3,5 kilòmetres i 1.000 metres de desnivell positiu. La sortida se situarà al Telecabina Josep Serra d’Arinsal i l’arribada s’instal·larà al pic d’Alt de la Capa, a 2.580 metres d’altitud. Diumenge serà el torn de la Skyrace amb dos recorreguts que variaran en funció de la categoria. Els atletes de la categoria Youth A hauran de completar un traçat de 14 kilòmetres i 1.300 metres de desnivell positiu amb el Pic de les Fonts com a punt més alt del recorregut. Les altres dues categories (Youth B i U23) hauran de recórrer 19 kilòmetres amb un desnivell positiu de 1.450 metres passant per punts ben coneguts com el Pla de l’Estany, les bordes de Prats Nous o el Clot del Cavall.

La Federació Andorrana de Muntanyisme, amb Guillem Campeny i Carles Font com a tècnics responsables, ha seleccionat un total d’onze joves corredors que disputaran ambdues proves.

Els atletes que representaran Andorra en aquesta cita internacional són: Xavi Celades, Adrià Isal, Max Palmitjavila i Miquel Naudi en la categoria Youth A (2005-2006); Marc Casanovas, David Rogé, Oriol Olm i Lea Ancion en la categoria Youth B (2003-2004) i Gerard Rogé, Adrià Bartumeu i Magali Salomon en categoria U23 (nascuts abans del 2003 fins als nascuts l’any 1999). Cal destacar que David Rogé i Oriol Olm podrien competir en la darrera categoria mencionada, però ho faran, per darrer any, en la categoria Youth B. Mencionar també que Bartumeu i Salomon només disputaran la Vertical Race de divendres. Tots els altres atletes estaran a la línia de sortida d’ambdues proves.