MAX PALMITJAVILA ACONSEGUEIX LA 3A PLAÇA A LA SKYRACE DINS ELS YOUTH SKYRUNNING WORLD CHAMPIONSHIPS

MAX PALMITJAVILA ACONSEGUEIX LA 3A PLAÇA A LA SKYRACE DINS ELS YOUTH SKYRUNNING WORLD CHAMPIONSHIPS

L’ANDORRÀ ES FA TAMBÉ AMB LA SEGONA POSICIÓ DE LA COMBINADA (VERTICAL I SKY) EN LA CATEGORIA YOUTH A

 

Principat d’Andorra, 24 de juliol de 2022. Aquest maTÍ, s’ha disputat, a les muntanyes del Parc Natural de les Valls del Comapedrosa, la segona i darrera prova del Campionat del Món Juvenils de Skyrunning. La Skyrace presentava un primer circuit per a la categoria Youth A de 14 kilòmetres i 1.300 metres de desnivell positiu i un segon traçat més exigent per a les categories Youth B i U23 de 19 kilòmetres i 1.450 metres de desnivell positiu. Cal destacar que la calor ha estat molt intensa i ha estat un factor clau que ha afectat el rendiment de tots els joves corredors que han pres part d’aquesta Skyrace.

En categoria Youth A, Max Palmitjavila ha tornat a ser el millor andorrà aconseguint, de nou, una brutal tercera posició, completant la Skyrace en un crono de 1h47’22. Xavi Celades ha estat el segon jove en travessar la línia de meta en 16a posició i un crono de 2h07’02”. Isal Garcia i Miquel Naudi han arribat en poc temps de diferència en 23a i 25a posició i uns cronos de 2h20’47” i 2h21’36”.

En la categoria Youth B femenina, Lea Ancion ha repetit una molt bona cinquena posició final, finalitzant els 19 kilòmetres en un temps de 2h40’18”. En la mateixa categoria masculina, Oriol Olm ha entrat dins del TOP10, assolint la 10a plaça en un crono de 2h07’20”. Marc Casanovas ha arribat al centre d’Arinsal en 16a posició, completant la Skyrace en un temps de 2h12’24.

Finalment, en la categoria U23, Gerard Roge ha estat l’únic representant andorrà. Ho ha fet en un temps de 2h16’07”, en 23a posició.

Palmitjavila, ha estat el corredor més destacat de la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM) ja que el fet d’aconseguir una nova tercera plaça en la categoria Youth A, li va servir també per fer-se amb el segon lloc a la combinada (Vertical i Skyrace).  Just en acabar la jornada va declarar que «estic content, ja que sense tenir gaire bones sensacions encara he pogut treure resultats i córrer a casa és especial»

«No ens basarem en els resultats, sinó en l’experiència que agafin els joves i que puguin veure el nivell que hi ha», ens explica el tècnic de la FAM, Guillem Campeny, mentre afegia que «els joves han gaudit pel fet de tenir l’ambient de casa».


Enllaç imatges d’interès

Enllaç classificació

Enllaç classificació Scratx