DAMIEN HUMBERT I LINDSAY WEBSTER S’IMPOSEN A LA SKYRACE COMAPEDROSA, PROVA INTERNACIONAL DINS LES SKYRUNNER WORLD SERIES

DAMIEN HUMBERT I LINDSAY WEBSTER S’IMPOSEN A LA SKYRACE COMAPEDROSA, PROVA INTERNACIONAL DINS LES SKYRUNNER WORLD SERIES

Ariadna Fenés assoleix una excel·lent 6a posició i Arnau Soldevila entra dins del TOP10 masculí.

Òscar Casal aconsegueix la primera posició en categoria Veterà Masculí.

 

Principat d’Andorra, 31 de juliol de 2022. Aquest matí, s’ha disputat, a les muntanyes del Parc Natural de les Valls del Comapedrosa, una nova edició de la Skyrace Comapedrosa, prova puntuable per a la Multisegur Assegurances Copa d’Andorra. Com en l’edició anterior, la cita més internacional de curses de muntanya del país ha comptat amb tres distàncies disponibles: La Ultra Comapedrosa de 50 kilòmetres de distància i 4.500 metres de desnivell positiu, la Skyrace Comapedrosa amb 24 kilòmetres i 2.375 metres de desnivell positiu i la Skyrace Arinsal de 19 kilòmetres i 1.456 metres de desnivell positiu.

A les 6 del matí, s’ha donat el tret de sortida de la distància més llarga. Els corredors havien de completar un traçat circular molt exigent per les muntanyes d’Arinsal. En categoria masculina, Samuel Dávila s’ha imposat amb autoritat amb un temps de 7h13’16”. Julen Calvó ha travessat la línia de meta en segona posició i un crono de 7h21’59”. Alejandro Villarino ha completat el podi amb un temps de 7h25’18”.

En la categoria femenina, Montse Martínez ha estat la primera dona en arribar a meta. Ho ha fet completant els 50 kilòmetres en un temps de 9h16’10”. Laura Galletaud ha estat la segona classificada en un temps de 10h33’18”. Maria Santamaria ha completat el podi femení en 11h27’38”.

A les 8 del matí ha estat el torn de la prova més internacional. La Skyrace Comapedrosa, puntuable per a les Skyrunner World Series ha tornat a emocionar públic i corredors, amb un traçat ja conegut per a tota l’elit mundial.

En categoria masculina el primer en travessar la línia de meta ha estat Damien Humbert amb un crono de 3h04’46”. L’han acompanyat al podi Martí Lazaro i Nicolás Molina amb uns temps de 3h07’30” i 3h11’47” respectivament. En categoria femenina, la victòria ha estat per Lindsay Webster, que ha completat els 50 kilòmetres en un temps de 3h42’25”. Onditz Iturbe i Iris Pessey han estat la segona i tercera classificada respectivament amb uns temps finals de 3h51’04” i 3h52’58”.

Finalment, a les 8.30 del matí, han sortit els corredors que han disputat la prova de 19 kilòmetres. La primera classificada ha estat Laia Montoya amb un crono de 2h24’52”. L’ha seguit de ben a prop Iraia Mendia, que ha travessat la línia de meta situada a Arinsal en segona posició i un temps de 2h25’41”. Les ha acompanyat al podi Ada López amb un crono de 2h47’20”. En categoria masculina, el guanyador absolut ha estat Ibai Larrea amb un temps de 1h57’19”. Marc Perez i Drechou Hugo han estat el segon i tercer classificat respectivament amb uns temps final de 2h08’18” i 2h11’08”.

Pel que fa a l’actuació dels corredors de l’Equip Nacional de la Federació que han disputat la Skyrace Comapedrosa, en categoria femenina, Ariadna Fenés ha disputat una brutal cursa, arribant a línia de meta en 6a posició i un crono de 3h55’54’.

En categoria masculina, el primer en completar els 24 kilòmetres ha estat Arnau Soldevila, arribant al poble d’Arinsal en 10a posició en un temps de 3h20’10”. Òscar Casal ha estat el segon andorrà en completar la prova. Ho ha fet en 13a posició i un crono de 3h26’17”. Cal destacar que també ha estat el primer veterà masculí en arribar a meta. Finalment, Carlos Fernández ha completat la Skyrace Arinsal en 27a plaça i un temps de 3h43’01”.


Enllaç imatges d’interès

Enllaç classificació