ANDORRA FINALITZA EN 15a PLAÇA GENERAL ALS SKYRUNNING WORLD CHAMPIONSHIPS 2022

ANDORRA FINALITZA EN 15a PLAÇA GENERAL ALS SKYRUNNING WORLD CHAMPIONSHIPS 2022

Arnau Soldevila assoleix el millor resultat del cap de setmana amb una 11a posició en la Vertical Race.
Ariadna Fenés aconsegueix una excel·lent 12a plaça en la mateixa prova.

 

Principat d’Andorra, 11 de setembre de 2022. Aquest cap de setmana, s’ha disputat a Val Bognanco, Itàlia, els Skyrunning World Championships 2022, la cita internacional més important de la temporada per a tots els atletes de curses de muntanya. Finalment, dijous, es van desplaçar a Itàlia set corredors, acompanyats de Fabrizio Gravina, seleccionador Nacional així com d’altres membres de la Federació.

Els set corredors que han representat Andorra en aquests Mundials de curses de muntanya d’enguany organitzats per la International Skyrunning Federation han estat: Arnau Soldevila, Òscar Casal, Sintu Vives, Carlos Fernández i Nicolás Vivanco en categoria masculina i Ariadna Fenés i Magalí Salomon en categoria femenina.

Divendres, va tenir lloc la primera prova: La Vertical Race amb 3,8 kilòmetres de distància i 1.000 metres de desnivell positiu. El millor classificat andorrà va ser Arnau Soldevila. El jove corredor de la FAM va assolir una excel·lent 11a posició en aquesta cursa Vertical, quedant-se a només una posició del TOP10 mundial amb un temps final de 40’15”, a només tres minuts i vuit segons del primer classificat, Joseph Demoor. En la mateixa categoria masculina, Òscar Casal va travessar la línia de meta en 15a posició i un crono final de 41’22”.

En categoria femenina, Ariadna Fenés va completar una molt bona Vertical Race, completant els quasi quatre kilòmetres en un temps de 48’43”, aconseguint la 12a plaça mundial. Per la seva part, Magalí Salomon va completar la primera prova dels Mundials en un crono de 51’43”, finalitzant en 16a plaça i entrant així en el TOP20.

Ahir, va ser el torn de la prova més llarga i exigent del cap de setmana. Sintu Vives va ser l’únic representant andorrà en ser a la línia de sortida. Vives va tornar a competir en una cursa internacional amb molt de nivell i ho va fer donant el seu màxim, mantenint un molt bon ritme durant els 56 kilòmetres i 3.700 metres de desnivell positiu. Finalment, va travessar la línia de meta en 29a posició masculina en un temps final de 7h21’09”.

Avui, s’ha disputat la darrera prova dels Mundials: La Skyrace amb 31 kilòmetres i 2.600 metres de desnivell positiu. Finalment, han pres part d’aquesta cursa Carlos Fernández i Nicolás Vivanco. Ambdós corredors seleccionats han recorregut quasi tots els kilòmetres d’aquesta Skyrace plegats, completant-la en uns cronos molt similars. Fernández ho ha fet en un temps final de 3h36’00” i Vivanco ha travessat la línia de meta només 23 segons després. Han pogut aconseguir la 38a i 39a plaça respectivament.

Gràcies als resultats assolits pels nostres set atletes, Andorra aconsegueix marxar d’aquests Skyrunning World Championships assolint la 15a posició per nacions, d’entre 27 països.


Enllaç classificació

Enllaç imatges d’interès