Laia Taulats frega el podi en la 3a prova de la Copa d’Espanya d’escalada en Bloc

Laia Taulats frega el podi en la 3a prova de la Copa d’Espanya d’escalada en Bloc

Principat d’Andorra, 06 de novembre de 2022. La històrica plaça major de Càceres –amb la seva muralla romana i la seva emblemàtica torre de Bujaco–ha estat aquest cap de setmana l’epicentre de l’escalada nacional, per acollir la tercera i última prova de la Copa d’Espanya de Bloc i de Velocitat, a càrrec de Indoorwall i B3 Sportainmen, al costat de la FEDME. 

Aquesta tercera prova de la Copa d’Espanya de Velocitat i Copa d’Espanya de Bloc, l’han fet coincidir també, amb el Campionat d’Espanya de totes dues disciplines. Després de la prova, per tant, es coneixaràn tant als guanyadors de la Copa (amb la suma de les tres proves celebrades) com del Campionat.

Un total de 292 escaladores i escaladors han participat en las diferents categories (sub14, sub16, sub18 i Absoluta), entre les quals, hi tenim a la nostra jove tecnificada i representant andorrana Laia Taulats.

1a fase: Classificatòries

A les 8 hores del dissabte es va donar el tret de sortida a les classificatòries de la prova, amb la categoria Sub14. Seguidament, a les 10.15 hores, ho va fer la categoria Sub16 on Laia Taulats hi va prendre part, oferint un bon espectacle i grans resultats. Assoleix una boníssima tercera posició seguida de les ja reconegudes Geila Macià (2a posició) i Júlia Benach (1a posició), mentre que Emily Charlotte Pescetto segueix a la Taulats trepitjant-li els talons.

2a fase: Finals

A les 16 hores, Laia Taulats estava en zona d’aïllament juntament amb la resta de contrincants, esperant el seu torn per a competir, i arribat el moment, va fer un molt bon intent a boulder, però el resultat final va acabar per no poder mantenir la seva posició per pujar a podi. Laia Taulats finalment assoleix la quarta posició, darrera de l’Emily Charlotte Pescetto.

Malheuradament, “sembla ser que el moment de l’aïllament és el que va fer que Taulats es desconcentrés”, afirma Noam Goldin, que la va acompanyar en aquesta prova en qualitat de tècnic d’escalada la FAM. “Però ha estat una actitut inmillorable, és gratificant veure-la lluitar per aconseguir millorar, per això seguirem treballant en els aspectes que encara segueixen trontollant.”

Classificació Final Categoria Sub16 Femení

  1. Geila Macià
  2. Júlia Benach
  3. Emily Pescetto (FEEC)
  4. Laia Taulats (FAM)
  5. Maddi Aguirre
  6. Nathalie Joanna Vendsalu

Imatges d’interès

Enllaç classificació