Max Palmitjavila assoleix dues primeres posicions a la primera prova de la Copa d'Espanya celebrada a la Vall d'Àneu

Max Palmitjavila assoleix dues primeres posicions a la primera prova de la Copa d'Espanya celebrada a la Vall d'Àneu

Lea Ancion, en categoria U20, ha aconseguit una segona posició en la prova Sprint i una tercera plaça en la Vertical

Principat d’Andorra, 11 de desembre de 2022. Aquest cap de setmana, part de l’Equip Nacional d’esquí de muntanya va arrencar la temporada a la Vall d’Àneu, participant en la primera cita puntuable per a la Copa d’Espanya d’aquest esport. S’hi van desplaçar Max Palmitjavila i Miquel Naudi en categoria U18, Lea Ancion en categoria U20 i Marcel Prat i Adrià Bartumeu en la categoria sènior.

Dissabte, l’estació d’esquí d’Espot va acollir la prova Sprint, una modalitat molt ràpida on els atletes han de passar un primer tram de pujada amb esquís, fer un segon tram caminant amb els esquís a la motxilla per acabar amb una baixada.

En la categoria U18, Max Palmitjavila va endur-se una excel·lent i lluitada victòria, completant totes les rondes en les primeres posicions (general, quarts, semifinal i final). Per la seva part, Miquel Naudi també va arribar a la final, assolint en 5a plaça general.

En la categoria U20, Lea Ancion també va firmar una molt bona actuació en totes les rondes classificatòries, competint en la final i aconseguint la segona posició final. Pel que fa a Prat i Bartumeu, en la categoria sènior, van poder passar a quarts i a semifinals, però no van poder disputar la ronda final.

Aquest matí, s’ha dut a terme la prova de modalitat vertical. Les categories U18 i U20 femení han hagut de completar un recorregut amb un desnivell positiu de 410 metres i els sèniors de 710 metres amb sortida a l’aparcament de l’estació d’esquí i arribada al punt més alt, a l’arribada del Telecadira Bosc.

En categoria U18, Max Palmitjavila ha tornat a pujar al primer calaix del podi, completant els 1,8 kilòmetres de distància en un crono de 18’54”. Una excel·lent pujada on ha hagut de fer un sprint en els darrers metres per assegurar-se la primera posició.

En la mateixa categoria, Miquel Naudi ha completat la Vertical en un temps de 20’47”, assolint la 8a posició final. En la categoria superior, Lea Ancion ha completat el mateix recorregut que els seus companys en un crono final de 21’53”, a només 8 segons de la segona classificada, la catalana Ares Torra.

En categoria sènior, Adrià Bartumeu ha firmat una molt bona vertical, aconseguint la 6à plaça general amb un temps de 31’02”. Per la seva part, Marcel Prat no s’ha acabat de recuperar de l’esforç fet ahir als Sprints i ha completat els 3,4 kilòmetres de vertical en un temps de 35’18”, en 27a posició final.


Imatges d’interès

Classificació