La Federació Andorrana de Muntanyisme presenta l'equip nacional d'esquí de muntanya 2022/2023

La Federació Andorrana de Muntanyisme presenta l'equip nacional d'esquí de muntanya 2022/2023

Principat d’Andorra, 19 de desembre de 2022. Aquest matí, la Federació Andorrana de Muntanyisme ha presentat a la seu central de Morabanc, l’Equip Nacional d’esquí de muntanya per a la temporada 2022/2023, ja arrancada fa uns dies. El canvi generacional marca la identitat del grup de joves atletes que representaran Andorra en les diferents proves assenyalades en el calendari, nacionals i internacionals. L’Equip Nacional està format per set atletes. Adrià Bartumeu i Marcel Prat en la categoria sènior/ espoir U23; Oriol Olm, Lea Ancion i Marc Casanovas en la categoria U20 i Miquel Naudi i Max Palmitjavila en la categoria U18. Xavier Capdevila i Guillem Campeny seran els co-seleccionadors nacionals amb Xavi Comas com a tècnic de suport.

El calendari competitiu que l’Equip Nacional d’enguany disputarà no està tancat però les cites importants ja estan marcades a l’agenda 2023. A banda de competir en les diferents proves de la Morabanc Copa d’Andorra, Copa d’Espanya i de França (per proximitat on cursen els seus estudis diferents membres de l’equip), del 21 al 28 de gener, Max Palmitjavila serà el nostre representant a Fruili, Itàlia, on participarà als European Youth Olimpic Festival. En l’àmbit internacional, enguany, com a novetat, els atletes U18 i U20 disputaran la Copa del Món Juvenil amb tres cites importants. La primera parada serà a Crevacol (Vall d’Aosta), Itàlia, de l’11 al 14 de gener. La segona cursa serà del 17 al 19 de març a Vilar, Suïssa i la darrera tinrà lloc del 23 al 26 de març a Val Louron, França. Els atletes sèniors així com Oriol Olm disputaran la Copa del Món amb tres proves ja confirmades. A banda de competir a la Comapedrosa Andorra, el 21 i 22 de gener, també estaran a la línia de sortida de Morgins, Suïssa, de l’11 al 14 de gener i a Tromso, Noruega, del 12 al 16 d’abril.

Una de les cites més importants del calendari tindrà lloc del 27 de febrer al 5 de març a Boi Taüll amb l’arribada dels Campionats del Món Absoluts i Juvenils. Guillem Campeny ha volgut destacar que aquest relleu generacional és una oportunitat per a tenir atletes competint en esquí de muntanya de cara als Jocs Olímpics d’hivern de Cortina 2026. Capdevila ha volgut afegir que el fet de tenir aquest canvi de generació de corredors és una motivació per als nous formats de curses amb Verticals i Sprints com a proves més habituals dins dels diferents circuits on participen.