Oriol Olm assoleix la 31a posició a la Individual Race dins la Comapedrosa World Cup

Oriol Olm assoleix la 31a posició a la Individual Race dins la Comapedrosa World Cup

Clàudia Tremps i Gabin Ageron s’imposen en la categoria OPEN,

puntuable per a la Morabanc Copa d’Andorra

 

Principat d’Andorra, 21 de gener de 2023. Primera jornada completada de la cita més internacional de la temporada. Aquest matí, s’ha disputat al sector d’Arinsal de Vallnord, la primera de les dues proves dins la Comapedrosa World Cup. A causa del fort vent i de les condicions meteorològiques molt adverses, el recorregut de la Individual Race s’ha mantingut, però totes les categories han completat una volta en comptes de les dues previstes inicialment. Les tres sortides també s’han hagut d’endarrerir però tots els participants (Copa del Món i Open) han pogut gaudir d’un recorregut tècnic i fora pista, quasi totalment.

La sortida s’ha situat a pocs metres del Xalet Igloo, restaurant situat a la part més alta de l’estació massanenca. Des d’aquest punt, han ascendit la pista Solana fins la pista del Port Vell fent una primera baixada fins al Teleesquí El Coll per tornar a pujar fins la carena de la Capa. Des d’aquell punt, han baixat fins al Telecabina de Port Negre per a fer la quarta pujada fins arribar, de nou al mateix punt. Des d’allà, els participants han passat pel Port Negre i La Pala per a fer la darrera i més espectacular baixada per tal d’arribar, de nou, al Xalet Igloo. En total, el circuit final ha acumulat 810 metres de desnivell positiu.

EQUIP NACIONAL – COPA DEL MÓN

Els dos atletes de l’Equip Nacional que han disputat la Individual Race per tal de puntuar en Copa del Món han estat Adrià Bartumeu i Oriol Olm.

Olm ha estat el primer andorrà en travessar la línia de meta, en unes condicions de vent i fred molt extremes. El jove corredor U20 de la FAM ha completat el circuit en un temps final de 53’15”, a 6 minuts i 44 segons del primer classificat, el francès Thibault Anselmet (46’30”), assolint la 31a posició. Un molt bon resultat de l’Oriol, tenint en compte que era la seva primera experiència competint contra l’elit sènior de l’esquí de muntanya.

Adrià Bartumeu ha arribat al Xalet Igloo d’Arinsal en un crono final de 56’44”, assolint la 39à posició en aquesta primera prova dins la Comapedrosa World Cup.

La resta d’atletes de l’Equip Nacional han disputat la prova en la categoria Open, la gran novetat d’aquesta edició de la Comapedrosa Andorra.

MORABANC COPA D’ANDORRA D’ESQUÍ DE MUNTANYA

La gran novetat d’aquesta temporada, dins la Morabanc Copa d’Andorra d’esquí de muntanya, ha estat la incorporació de la Individual Race, en la categoria Open. Per primera vegada, els amants d’aquest esport han pogut competir en aquesta Individual Race i completar el mateix recorregut que els atletes de Copa del Món. Quasi 100 participants han pres part de la sortida de l’exigent circuit de la Comapedrosa Andorra, quarta prova puntuable per a la Copa d’Andorra. Destacar que les categories U20 femení, U18 i U16 han completat un recorregut més curt que els sèniors i U20 masculí.

En la categoria sènior femenina, Clàudia Tremps ha estat la primera dona en arribar a la línia de meta, completant la Individual Race en categoria Open en un temps final de 1h’04’42”. L’han acompanyat al podi l’espanyola Maria Ordoñez i l’andorrana Anna Albalat amb uns cronos respectius de 1h06’54” i 1h13’48”.

En la mateixa categoria masculina, el francès Gabin Ageron s’ha imposat amb autoritat marcant un temps final de 51’41”. El també francès Louis Dumas i Martí Lázaro han completat aquest podi masculí en segona i tercera posició respectivament en uns cronos de 52’15” i 53’30”.

En la categoria U20 femenina, la corredora de la FAM Lea Ancion ha estat la primera classificada, completant la prova amb un crono excel·lent de 1h04’50”. Ares Torres ha estat la segona classificada en aquesta categoria en un temps de 1h08’17”. La francesa Louise Rigaud ha completat el podi U20 femení en un temps final de 1h16’00”.

En mateixa categoria masculina, Tomeu Comellas s’ha imposat en aquesta prova amb un crono de 56’34”. El corredor de la FAM, Marc Casanovas ha estat el segon classificat amb un temps final de 59’27”. Carlos Torres ha tancat aquest podi masculí en un crono de 1h00’11”.

En la categoria U18 femenina, Aina Garreta ha estat la guanyadora en un temps final de 1h15’07”. L’ha acompanyat al podi Iona Montoliu en un crono final de 1h33’28”.

En la mateixa categoria masculina, el corredor de la FAM, Miquel Naudi ha estat el guanyador amb un temps de 59’32”. Martí Costa ha arribat al Xalet Igloo en segona posició en un crono de 1h01’45”. Julià Pujol ha completat el podi U18 masculí en un temps de 1h04’18”.

Finalment, en la categoria U16 femenina, Mariona Rovira s’ha imposat a la Individual Race en un temps final de 1h24’46”. Maria Ramírez ha estat la segona classificada amb un crono final de 1h29’33”. Mariona Flores ha completat el podi amb un crono de 1h45’58”.

En la mateixa categoria masculina, el francès Kérian Grimaud s’ha imposat per tan sols 4 segons amb un temps de 1h08’54”. Gil Rocias ha entrat en segona plaça en un crono de 1h08’58”. Raphaël Pinède ha tancat el podi U16 masculí en un temps de 1h17’41”.


Enllaç imatges d’interès

Enllaç classificació