Nicolau i Laia Taulats de nou al podi en la primera prova de la Copa Catalana de Bloc celebrada a Vilanova i la Geltrú

Nicolau i Laia Taulats de nou al podi en la primera prova de la Copa Catalana de Bloc celebrada a Vilanova i la Geltrú

Principat d’Andorra, 26 de febrer de 2023.  Aquest cap de setmana s’ha celebrat la primera de les 3 proves de la Copa Catalana de Bloc a la població de Vilanova i la Geltrú. La sala Indoorwall ha acollit a un gran nombre d’escaladors absoluts i juvenils, a partir de la categoria sub 12, entre els quals el nostres joves tecnificats d’escalada hi han pres part. Ells han estat: Nicolau Taulats i Pol Sargatal, Laia Esteban, Janna March i Judit Esteban en categoria sub 14, Maissane Poulain en categoria sub 16, Marc Esteban en sub18, Laia Taulats en categoria Absoluta, i Oriol Taulats ho ha fet en la categoria de Veterans.

La jornada va començar ahir dissabte amb la categoria Sub 14 femenina amb un total de 18 participants, amb Janna March i Judit Esteban, que van quedar en 15a posició ambdúes, mentre que Laia Esteban va quedar en 11a posició. La línia de tall per passar a les finals eren les 6 primeres classificades.

En la categoria masculina del Sub 14 amb un total de 22 participants, va ser el torn per Pol Sagartal i Nicolau Taulats, que van aconseguir una 20a i 1a posició respectivament, i no va ser fins a partir de les 12 hores on Nicolau Taulats va poder demostrar la seva valua en les finals aconseguint una tercera posició a un podi liderat per un gran nivell, amb un total de 690 punts, per darrera de Biel Serra del Club Muntanyenc Sant Cugat amb 805 punts i del líder Keanu Israel Villatoro del Club Esportiu Climbing Team Segle XXI que va quedar com a campió indiscutible amb 1000 punts totals.

Destacar que els joves tecnificats de la FAM s’iniciaven amb la nova categoria sub14 on el nivell ja comença a ser més alt que de la categoria  que provenen, la Sub12.

A la tarda, a partir de les 15.40 h, van competir les categories Sub 16 i Veterans, amb Maissane Poulain i Oriol Taulats respectivament.

En categoria Sub 16, Poulain va quedar en 15 posició en les classificatòries, debutant en la nova categoria (recordem que fins ara havia competit en la Sub14),  on hi podem trobar contrincants d’alt nivell internacional com són les reconegudes Geila Macià i Júlia Benach.

En categoria Veterans, Oriol Taulats, va quedar en 9a posició d’11 competidors, i no va poder passar a les finals.

Aquest matí, Marc Esteban en la categoria Sub 18 ha lluitat les seves classificatòries en un quadre amb un gran nombre d’inscrits amb un total de 23 escaladors. Finalment ha aconseguit posicionar-se en una molt bona 15a plaça però, sense poder passar a les Finals.

En categoria Absoluta, Laia Taulats ha passat les classificatòries  sense complicacions posicionant-se per a finals , on finalment ha aconseguit el tercer calaix del podi, amb la suma de 690 punts, per darrera de Lucía Miranda Cid de la Unió Excta. de Catalunya Cornellà (805 punts), i de la líder del podi que ha estat Rut Monsech Gasca del Club Excta. Alpicat (1000 punts).

Noam Goldin, que els ha acompanyat en tot moment com a tècnic esportiu de la FAM, destaca que hi ha hagut molt bona participació de tots els esportistes, cadascú amb el seu nivell, molt motivats i amb ganes d’escalar, donant-ho tot des de l’escalfament amb un gran nivell de concentració, amb intents molt bons per aconseguir TOPS en les proves. L’objectiu és el de seguir entrenant per seguir millorar i “mirar d’entrar per la Copa d’Espanya per la porta gran”. 

Per tant, es dona per satisfactòria aquesta primera Copa Catalana de Bloc, i seguirem de prop l’evolució de l’equip. Les pròximes cites de la Copa Catalana estàn previstes per l’11 i 12 de març a la Sharma Climbing Gavà, on a part del campionat de Catalunya d’Escalada en Bloc també se celebrarà el Campionat de Catalunya d’Escalada de Velocitat. La Copa es tancarà el mes de setembre a Girona, quan el 23 i 24 de setembre, Cal Mico, posarà el punt i final a aquesta competició.


Enllaç imatges d’interès 

Enllaç classificació (pròximament)