La Dynafit Andorra Skimo tanca la XXI edició de la MoraBanc Copa d'Andorra d'esquí de muntanya

La Dynafit Andorra Skimo tanca la XXI edició de la MoraBanc Copa d'Andorra d'esquí de muntanya

Principat d’Andorra, 5 de març de 2023. Una setmana després de la penúltima cursa dins la Morabanc Copa d’Andorra d’esquí de muntanya, la competició ha tornat amb una de les proves més multitudinàries de la temporada d’hivern. La Dynafit Andorra Skimo, organitzada per VSL, va donar el tret de sortida ahir al matí a l’estació de Naturland. La prova per etapes més llarga i per equips de 2 ó 3 persones, la Skimo 10, era una de les dues curses puntuables en el calendari d’esquí de muntanya andorrà, en la categoria sènior.

La prova reina de la Dynafit Andorra Skimo ha comptat amb dues etapes i 70 kilòmetres en total (50 kilòmetres dissabte i 20 diumenge). En categoria masculina, l’equip format per Louis Dumas i Lucas Mouret han estat els primers classificats amb un temps de 15h58’18”. Els han acompanyat al podi l’equip compost per Ion Garcia i Diego de la Peña en segona posició i un temps de 16h15’53” i Willi Juillaguet amb David Prades en tercera posició i un temps total de 16h43’14”.

En la categoria femenina, les guanyadores absolutes han estat el trio format per Ariadna Fenés, Queralt Riba i Silvia Puigarnau amb un crono final entre ambdós dies de 22h18’15”.

La segona prova que puntuava per a la Morabanc Copa d’Andorra d’esquí de muntanya ha estat la Skimo2, de catorze kilòmetres amb sortida al Refugi de Sorteny i arribada a l’estació d’Ordino-Arcalís.

En la categoria mixta, els guanyadors absoluts han estat Gil Ruiz i Maria Butxaca amb un temps final de 4h10’47”. En segona posició, han travessat la línia de meta la parella formada per Maria i Jordi Fumenal amb un temps de 4h46’11”. Ha completat el podi mixte d’aquesta Skimo2 Miquel Genís i Meritxell Pagés amb un crono de 4h47’09”.

En la categoria masculina, l’equip format per Grimaud Kerian i Pinède Raphaël s’han imposat amb autoritat amb un crono final de 3h49’56”. La parella formada per Marc Ventura i Salvador Martínez han pujat al segon calaix del podi amb un temps de 4h03’18”. En tercera posició han arribat Oriol Gil i Josep Marcó amb un crono de 4h28’32”.

Finalment, en categoria femenina, les guanyadores han estat Mariona Badia amb Maria Serra amb un temps de 5h01’45”. Han completat el podi Clara Riba amb Júlia Bringueret en un temps de 5h04’44” en segona posició i Laura Badia amb Lleïr Moreno amb un temps de 6h08’11”.


Enllaç classificació (en breu donem info)

Enllaç imatges