Ariadna Fenés assoleix la 8a posició mundial a la Skyrace des Matheysins, segona prova dins les Skyrunner World Series

Ariadna Fenés assoleix la 8a posició mundial a la Skyrace des Matheysins, segona prova dins les Skyrunner World Series

Principat d’Andorra, 14 de maig de 2023. Aquest matí, s’ha disputat la reconeguda Skyrace des Matheysins, a Saint Honoré, als Alps francesos. La segona prova internacional puntuable per a les Skyrunner World Series ha comptat amb la representació dels nostres atletes de l’Equip Nacional, Ariadna Fenés i Marc Gasa així com de la presència de Magalí Salomon, com a convidada de la FAM. En total, han pres part de la línia de sortida prop de 400 corredors d’arreu el món per a córrer una distància de 25 kilòmetres i 2.000 metres de desnivell positiu.

La Skyrace des Matheysins es coneguda per ser una prova molt dura en termes psicològics i mentals perquè el circuit no permet als corredors tenir trams fàcils. La sortida s’ha situat a 900 metres d’altitud, al sud de Grenoble on els participants han hagut de pujar fins al Pic de Pérollier, a 2.183 metres per a crestejar, després, el Pic de Tabor de 2389 metres i el Piquet de Nantes, a 2216 metres. Aquests, són els tres pics emblemàtics de Matheysins. Un cop completats, han hagut de fer front al conegut com a “Sentier du Diable”, un camí de 50 centímetres d’amplada molt tècnic amb una distància de més de tres kilòmetres fins a tornar al punt d’inici, on també hi havia situada la línia d’arribada.

Ariadna Fenés ha estat la millor andorrana assolint una excel·lent 8a posició general femenina. Fenés ha completat la prova en un temps de 3h15’42”, a només 13 minuts del podi. La guanyadora ha estat la francesa Clémentine Geoffray en un crono de 2h54’12”. Després de la 6a posició assolida a la Calamorro Skyrace, Fenés es consolida dins del TOP10 del circuit de les Skyrunner World Series.

La jove corredora andorrana Magalí Salomon també ha completat una molt bona Skyrace, marcant un temps final de 3h43’30”, aconseguint la 21a plaça general, quedant-se a 49 segons del TOP20 mundial.

Finalment, Marc Gasa s’ha estrenat en una cursa del calendari internacional com a membre de l’Equip Nacional donant el seu màxim. Ha completat la prova en un crono de 2h53’16”, marcant la 41a plaça general. El guanyador en aquesta categoria sènior masculina ha estat el suís Roberto Deleorenzi en un temps de 2h29’20”.


Imatges d’interès