Neix la Lliga Ibèrica de Senderisme 2023

Neix la Lliga Ibèrica de Senderisme 2023

Principat d’Andorra, 16 de maig de 2023. La Federació Andorrana de Muntanyisme presenta, de la mà de la Federación Española de Deportes de Montaña y Escalada (FEDME) i de la Federaçao de Campismo e Montanhismo de Portugal (FCMP), la Lliga Ibèrica de Senderisme, una nova manera de potenciar el senderisme sense el vessant competitiu de les curses de muntanya.

Es tracta d’una aliança d’esforços comuns promogut per les tres federacions amb un objectiu global clar: promoure i fomentar la pràctica d’aquest esport, realitzar diferents activitats relacionades amb el senderisme amb persones i clubs interessats així com fer créixer aquesta pràctica i apropar les federacions als amants d’aquest esport no competitiu. També es pretén crear vincles entre els amants del senderisme i els clubs de les tres nacions.

La Lliga Ibèrica de Senderisme està constituïda per un calendari d’activitats que promou i reconeix la participació d’entitats i persones federades. Aquestes activitats les establiran i marcaran les tres federacions mencionades d’Andorra, Espanya i Portugal i hauran de complir diferents condicions. Seran en la seva gran majoria sortides en grup de muntanya.

Les inscripcions hauran d’estar obertes a totes les persones federades de la FAM, FEDME i FCMP, les activitats proposades de senderisme s’hauran de dur a terme entre el 15 de gener i el 30 de novembre de cada any en curs, caldrà establir protocols de seguretat i persones responsables de les sortides així com tenir un control d’assistents.

Per tal de potenciar les inscripcions i el seguiment de totes les activitats que la Lliga Ibèrica de Senderisme (LIS) organitzi, s’han establert una sèrie de reconeixements i premis anuals.

Totes aquelles persones que completin 6 activitats en el període mencionat (mínim una activitat en cada país) obtindran un diploma de les tres federacions que així ho certifiqui i passaran a ser finalistes de la LIS. Entre els senderistes finalistes, s’establirà una classificació per categories (U18, sèniors, majors de setanta anys i categoria inclusiva i adaptada) per tal de premiar-los amb premis materials. Cal destacar que també es crearà una classificació per clubs.

La FEDME serà l’encarregada de gestionar les activitats de la Lliga ibèrica del Senderisme a través de l’aplicació web/ mòbil “Paso a Paso”. En aquesta es podrà consultar el calendari d’activitats/ sortides, veure el nombre d’inscrits així com la informació de l’activitat, consultar el seu perfil, les classificacions generals de la LIS, entre altres.