Laia Taulats triomfa en la segona cita de la Copa d'Espanya 2023 d'Escalada de Velocitat i Bloc, celebrada a Cuenca

Laia Taulats triomfa en la segona cita de la Copa d'Espanya 2023 d'Escalada de Velocitat i Bloc,  celebrada a Cuenca

Cinquena posició de Nicolau i primera posició per a Laia Taulats

 

Principat d’Andorra, 21 de maig de 2023.  Ahir es va viure un excel·lent ambient en el Bosque de Acero (Cuenca) per a gaudir de la primera jornada d’aquest cap de setmana, de la Copa d’Espanya d’Escalada de Bloc i Velocitat.

Uniformats amb les samarretes de les seves respectives federacions autonòmiques, es podia veure a participants provinents de Galícia, Catalunya, València, Extremadura, Canàries, Andorra, Balears… han estat finalment 328 els participants que es reunien per a competir a l’esdeveniment, esgotant-se les places en tan sols un dia, la qual cosa suposa un rècord respecte a anteriors edicions.

De nou, els germans Nicolau i Laia Taulats han estat els joves tecnificats de la FAM que hi han pogut participar i gaudir de l’escenari d’aquest esdeveniment esportiu de primer nivell, acompanyats de Noam Goldin com a tècnic d’escalada de la FAM.

Seguint l’ordre del programa de l’esdeveniment, Nicolau Taulats va estar el primer en lluitar per classificar-se en la seva categoria sub14M. Amb un total de 32 participants, Taulats aconsegueix passar a la final amb una cinquena posició de les classificatòries. 

Ben entrat el migdia, s’iniciaven les classificatòries de bloc juvenil de la categoria Sub18F, el torn de Laia Taulats, on va aconseguir passar a la final amb una flamant primera posició de 26 contrincants que participaven en la mateixa categoria.

 

Finals de bloc juvenil

A les 17 hores de manera puntual, arrancava el torn per a les finals de la categoria Sub14, on Nicolau Taulats finalment acabava empatant amb una cinquena posició molt renyida amb l’escalador Daniel Mendaña de la Federació Balear d’Escalada. Destacar el control que ha desmostrat Nicolau respecte a l’edició d’Oviedo, amb uns resultats molt positius de concentració. El guanyador de la categoria, fou Eñaut USON POBES de la  Euskal Selekzioa EMF-FVM.

Per últim, aproximadament a les 20.30 hores va ser el torn de la categoria Sub18, on Laia Taulats, torna a brillar amb llum pròpia, i aconsegueix coronar-se en primera posició, acompanyant-la al podi Elur Arteaga de la EMF-FVM i Andrea Rodríguez de la FEXME, en segona i tercera posició respectivament.

 

Podis finals categories juvenils: 

Sub – 18 F

1.- Laia TAULATS MCDONALD – AND 

2.- Elur ARTEAGA ARZALLUS – EMF-FVM 

3.- Andrea RODRIGUEZ SALAS – FEXME 

Sub – 14 M

1.- Eñaut USON POBES –  EMF-FVM 

2.- David MARTÍNEZ GARCÍA – FEMECV 

3.- Carlos FERREIRA GÓMEZ-VALADÉS –  FEXME 

 

Segon dia de la competició

Avui, amb l’objectiu de seguir agafant experiència ja amb escenaris de més nivell competitiu, Laia també ha competit en la categoria Absoluta, on s’ha trobat entre les figures destacades que s’han pogut veure en aquesta Copa d’Espanya com són Itziar Martínez, Leslie Romero, … esportistes que busquen un passi als Jocs Olímpics, ja que dels campions d’aquesta Copa d’Espanya –que consta de més etapes al llarg de l’any- sortirà la Selecció Espanyola que lluitarà per la seva plaça a París 2024.

Aleshores, s’ha trobat també amb 5 blocs duríssims, on n’ha completat 3 Tops dels cinc, amb una facilitat admirable tot i no aconseguir passar de les classificatòries per ben poc.

 

Calendari

La tercera i darrera cita de la Copa d’Espanya serà el 3-4 de juny a Madrid en el parc Juan Carlos I.


Enllaç imatges d’interès 

Enllaç classificació Sub14M

Enllaç classificació Sub18F