Laia Taulats guanyadora de la Copa d’Espanya d’escalada en bloc en la categoria Sub18

Laia Taulats guanyadora de la Copa d’Espanya d’escalada en bloc en la categoria Sub18

Segon calaix per a Laia Taulats, en la tercera i darrera prova

 celebrada a Madrid

 

Principat d’Andorra, 04 de juny de 2023. Laia Taulats és la nova guanyadora de la Copa d’Espanya de Bloc 2023 en la seva categoria Sub18, que ha acabat aquest cap de setmana amb la disputa de la tercera i darrera prova de l’any al parc Juan Carlos I de Madrid. En la competició madrilenya, la nostra jove tecnificada es pujava al podi de la prova com segona classificada, i amb la suma dels punts se li atorga el calaix més alt del podi.

3a Prova de la Copa d’Espanya de Bloc

La cita ha posat el punt final a aquesta competició composta de tres proves, en la que han estat presents els millors escaladors del país, amb un total de 350 escaladors, sota la tutela de la FEDME, que ha delegat a Indoorwall i B3 Sportainment l’organització.

Pol Sagartal, i els germans Nicolau i Laia Taulats, han estat els 3 joves tecnificats de la FAM que han participat en l’esdeveniment, en les seves categories Sub14 i Sub18 respectivament, sempre acompanyats dels tècnics Noam Goldin i David Gambús.

Ahir al matí va ser el torn de les classificatòries de la categoria Sub14, on Pol Sagartal va realitzar un fantàstic treball de concentració, sentint-se còmode entre els diferents blocs que s’ha mogut i valorant positivament la seva primera experiència en una Copa d’Espanya.  Se l’ha vist gaudint del seu moment de la competició, dins de les seves possibilitats, tot i quedar en penúltima posició de les classificatòries.

Quant al torn de Nicolau Taulats, malauradament va començar la ronda classificatòria amb petites errades que el van acabar desconcentrant i ho va acabar pagant amb una 12a posició de la classificatòria sense poder passar a la Final. 

En categoria Sub18 femení, Laia Taulats va passar a la final dominant la seva categoria, en primera posició. A la final, per qüestions estratègiques només gràcies a un intent més que la seva contrincant  India Persson acaba aconseguint el seu segon calaix a podi.

Podi final categoria Sub – 18 F

1.- India PERSSON FERNÁNDEZ – FADMES

2. Laia TAULATS MCDONALD – AND 

3.- Ainhoa USKOLA SAENZ DE OGER – EMF-FVM

Segon dia de la competició

Continuant amb l’objectiu de sumar experiència Laia Taulats ha competit en la categoria Absoluta, on s’ha trobat novament entre les figures més destacades que s’han pogut veure en aquesta Copa d’Espanya.

Ha quedat en 10a posició de la classificatòria, de les 20 contrincants de la categoria de més alt nivell competitiu.

Valoració tècnics

Hi ha un gran avanç en l’equip Andorrà; se seguirà treballant per millorar el nivell dels joves tecnificats, així com els coneixements d’aquest esport en la disciplina d’escalada en Bloc que és molt difícil i molt tècnica i sobretot aconseguir fer-lo créixer en el nostre país.


Enllaç imatges d’interès

Enllaç classificatòries Sub14M

Enllaç classificació Sub18F