Laia Taulats a només un TOP d’aconseguir passar a les semifinals del seu primer debut internacional al Campionat d'Europa Juvenil 2023 celebrats a Duisburg (Alemanya)

Laia Taulats a només un TOP d’aconseguir passar a les semifinals del seu  primer debut internacional al Campionat d'Europa Juvenil 2023 celebrats a Duisburg (Alemanya)

Principat d’Andorra, 09 de juny de 2023. Més de 400 atletes, més de 90 blocs, dues vies de velocitat i espai per a nombrosos espectadors. Els Ruhr Games celebrat al Parc paisatgístic de Duisburg-Nord (Alemanya), el festival més gran internacional d’esports i cultura per a joves, ha estat la seu dels millors joves escaladors europeus, entre els quals hi ha pres part  la nostra jove tecnificada de la FAM, Laia Taulats.

Tres rondes en dos dies: eliminatòries, semifinals i finals, per decidir qui guanya els títols del campionat d’Europa. Ahir a les 15 h va ser el torn de Taulats en les rondes classificatòries, amb 6 blocs totals per completar. 

Cal destacar que per Laia Taulats aquest ha estat el seu primer debut en l’àmbit internacional, on s’ha trobat amb contrincants que ja li porten tres anys de rodatge pel fet que porten treballant des de la categoria Sub16 i, en canvi Taulats, ha fet un aterratge directe en la categoria Sub18.

Durant les classificatòries, la primera ronda de tres blocs, Taulats va començar amb molts nervis, fet que li va costar concentrar-se i endinsar-se en la competició, així i tot,  quasi aconsegueix fer TOP en el tercer bloc. Després d’un descans d’una hora, va començar la seva segona ronda on ja va demostrar el seu autocontrol i gestionar els nervis de manera que va poder gaudir de l’espectacle i de l’entorn que s’hi respirava. Va aconseguir fer zona en cada un dels tres blocs que li quedaven per completar de les classificatòries, fins i tot en el sisè i darrer bloc que era el més dificultós per tothom, ja que només algunes van poder fer zona i ningú el va completar amb TOP, la qual cosa demostra l’alt nivell de dificultat que hi havia.

En conclusió, Taulats ha estat a només un TOP d’aconseguir passar a la ronda de semifinals del seu primer debut internacional.

Les sensacions amb la Laia són molt positives, perquè s’ha sabut  moure en quasi tots els 6 blocs, Laia ha aconseguit fer una zona en un boulder que molt poques han pogut fer zona” ens assegurava el tècnic  de la FAM David Gambús que acompanyava a la nostra atleta.


Enllaç imatges d’interès

Enllaç classificació Sub18F