Esther Felhofer i Jean-Philippe Tschumi amb Ben Dhiman s'imposen en l’ultra de 105 km dins la TRAIL 100 Andorra, 4a prova de la Multisegur Assegurances 36a Copa d’Andorra de curses de muntanya

Principat d’Andorra, 25 de juny de 2023. Aquest cap de setmana, ha tingut lloc a la parròquia d’Ordino, la Trail 100 Andorra, primer esdeveniment esportiu dins de l’Andorra Multisport Festival, organitzat pel grup Ironam. La quarta prova de la Multisegur Assegurances Copa d’Andorra de curses de muntanya ha tornat a omplir el poble d’Ordino amb quatre curses disponibles.

Dissabte de matinada es va donar el tret de sortida de la prova més llarga: L’Ultra de 105 kilòmetres de distància i un desnivell positiu de 6.900 metres. Els corredors van haver de completar un circuit molt exigent amb finalment 108 kilòmetres passant per pics emblemàtics del país com el Comapedrosa o el Pic de Maià.

En la categoria masculina, els guanyadors van ser el suís Jean-Philippe Tschumi i l’americà Ben Dhiman en un temps finals de 13h36’38”. Ambdós corredors van anar molt junts en tot el traçat, entrant finalment de la mà en la línia de meta. Els va acompanyar al podi el català i resident Pau Capell en un crono final de 13h49’50”.

En la categoria femenina, la guanyadora absoluta va ser l’austríaca Esther Fellhofer, completant l’Ultra en un temps final de 17h13’03”. La xinesa Yuanyan Wu i la húngara Ildiko Wermescher van completar aquest podi femení en uns temps de 18h44’47” i 18h49’51”.

Dissabte al matí, també van sortir tots els participants que haurien de completar el Trail 50K amb un desnivell positiu de 3.600 metres. Amb un traçat dur i amb molts canvis de terreny, la guanyadora en categoria femenina va ser l’espanyola Anya Tarasova amb un temps final de 6h25’25”. La segona classificada va ser Katrin Goetz amb un temps de 6h53’42”. L’alemanya Lena Glasbrenner va completar el podi femení amb un temps final de 7h30’56”.

En la categoria masculina, el guanyador de la prova de 50 kilòmetres va ser el canadenc Christian Meier amb un crono final de 5h42’25”. El van acompanyar al podi els espanyols Oswaldo Luis Medina i Marc Pinsach amb uns temps de 5h45’51” i 5h51’03”.

Aquest matí, s’ha dut a terme la prova de 21 kilòmetres i 1.750 metres de desnivell positiu. Una cursa ràpida i molt exigent. El guanyador en categoria masculina ha estat Andrés García amb un temps final de 2h20’53”. Genís Porqueras i Juan Pablo Llanos l’han acompanyat al podi finalitzant en segona i tercera posició en un temps de 2h24’07” i 2h26’26” respectivament.

En la categoria femenina, la corredora de l’equip nacional Ariadna Fenés s’ha imposat en aquesta mitja marató en un temps final de 2h50’35”. La catalana i resident Laura Orgué ha finalitzat en segona posició en un crono de 2h59’14”. Ha completat el podi Mercedes Velasco en un temps de 3h10’00”.

Cal destacar que les tres proves són de caràcter internacional perquè puntuen per a poder accedir a córrer la Ultra Trail del MontBlanc. És per aquest motiu que molts corredors de l’èlit mundial venen fins a Andorra per a disputar aquestes proves.

RESULTATS DE LA MULTISEGUR ASSEGURANCES COPA D’ANDORRA (ANDORRANS/ RESIDENTS)