Víctor del Àguila i Verónica Marín guanyen la Marató dins la Canillo Trail Races, 7a prova de la Multisegur Assegurances Copa d’Andorra

Víctor del Àguila i Verónica Marín guanyen la Marató dins la Canillo Trail Races, 7a prova de la Multisegur Assegurances Copa d’Andorra

Marc Gasa i Natalia González han estat els guanyadors de la Trail 24K

Principat d’Andorra, 26 d’agost de 2023. Aquest dissabte, ha tingut lloc a la parròquia de Canillo, la setena prova dins la Multisegur Assegurances Copa d’Andorra. La Canillo Trail Races, organitzada per l’empresa 7Sports, en col·laboració amb el Soldeu Esquí Club i el Comú, ha acollit, en aquesta primera jornada, les dues proves més llargues del cap de setmana.

A les set del matí arrencava la distància més llarga del cap de setmana. La Marató de 43 kilòmetres, amb sortida i arribada situada davant del Comú de Canillo. Les condicions meteorològiques adverses que ens han acompanyat al matí han obligat, per seguretat dels participants, a retallar el recorregut en els trams més alts i, finalment, la cursa ha estat de 36,6 kilòmetres i 2.000 metres de desnivell positiu. Han pres part de la sortida prop de 80 corredors.

En la categoria masculina, Victor del Aguila ha estat el guanyador absolut en un crono de 3h25’16”. El segon classificat ha estat Alejandro Villarino en un temps final de 3h31’31”. Oriol Lario ha completat aquest podi de marató en un crono de 3h40’53”.

En la categoria femenina, Veronica Marín ha estat la guanyadora en un temps de 4h36’22”. Lourdes Puiggròs ha estat la segona corredora en travessar la línia de meta en un crono de 4h46’36”. Inma Encarnación ha completat el podi femení de la marató en un temps de 4h56’37”.

Una hora més tard, es donava el tret de sortida a la Trail 24K, des del poble de El Tarter. Tal com ha passat amb la distància de marató, les condicions meteorològiques no han estat gaire favorables amb vent i pluja que ha obligat l’organització a retallar el recorregut en les parts més altes entre la Vall d’Incles i el Pas de les Vaques.

Finalment, els corredors han completat un traçat de 17,6 kilòmetres i 700 metres de desnivell positiu. La prova ha estat molt més ràpida amb trams llargs sense desnivell que ha permés als participants córrer en la major part del recorregut. En total, han completat la prova més de 150 corredors.

En la categoria masculina, el guanyador ha estat el corredor de la Federació de Muntanyisme, Marc Gasa, en un temps final de 1h32’20”. Franco Catini ha esta el segon atleta a travessar la línia de meta, situada al centre de Canillo, en un crono de 1h32’40”. Només un segon més tard ha entrat Jordi Correa, tercer classificat d’aquesta distància.

En la categoria femenina, Natàlia González ha estat la guanyadora absoluta, completant els quasi 18 kilòmetres finals en un temps de 1h41’28”. Marta Llagostera i Maria Benito han estat la segona i tercera classificada en un crono de 1h49’38”. Llagostera ha esperat la seva companya per a poder travessar la línia de meta plegades.