Irati Azkargorta i Marc Casanovas, guanyadors de la 36a edició de la Mutisegur Assegurances Copa d'Andorra 2023

Irati Azkargorta i Marc Casanovas, guanyadors de la 36a edició de la Mutisegur Assegurances Copa d'Andorra 2023

Principat d’Andorra, 30 d’octubre de 2023. El passat dissabte 21 d’octubre va finalitzar, amb la Vertical Kilometer Pal-Arinsal, la 36a edició de la Multisegur Assegurances Copa d’Andorra 2023. Amb onze proves organitzades i celebrades per diferents clubs, empreses i comuns entre els mesos de maig i octubre, la Federació Andorrana de Muntanyisme tanca una nova temporada de curses de muntanya al país amb un balanç molt positiu i una molt bona participació en totes les proves.

En la categoria femenina, la guanyadora ha estat Irati Azkargorta. Una primera posició que ha aconseguit gràcies a la primera posició assolida a la Jorma Urban Trail de 21 kilòmetres i a les tres segones posicions aconseguides a la Canillo Trail, a la Sant Bernabé i a la Vertical Kilometer Pal-Arinsal. La segona posició dins el rànquing general de la 36a edició de la Multisegur Assegurances Copa d’Andorra ha estat per Rosa Mari Nieto i la tercera plaça se l’ha endut la catalana i resident al país Laura Orgué.

En la categoria masculina, l’atleta de la FAM, Marc Casanovas ha estat el vencedor de la Multisegur Assegurances Copa d’Andorra destacant la primera posició en la Vertical Comapedrosa, la segona posició a la Vertical dels Isards així com a la Otso Travessa d’Encamp 21 kilòmetres. El podi masculí l’han completat Esteve Moreno i Eusebi Solé, en 2on i tercer lloc respectivament.

Enguany, com a novetat, es va crear la primera edició de la Copa d’Andorra de curses de muntanya Verticals. En la categoria masculina, el guanyador absolut també ha estat el jove atleta de la FAM, Marc Casanovas. Marco Moreira i Jordí Alís han completat aquest primer podi general de Verticals en segona i tercera posició respectivament.

En la categoria femenina, Rosa Maria Nieto ha estat la vencedora gràcies a les seves primeres posicions en la Vertical dels Isards així com a la Vertical Kilometer Pal-Arinsal. Laura Orgué i Anjie Gibson han completat el podi femení general en aquesta modalitat de cursa vertical, en segona i tercera posició respectivament.


Enllaç classificació Copa Andorra Overal 2023 Femeni (27-10-2023)

Enllaç classificació Copa Andorra Overal 2023 Masculi (27-10-2023)

Enllaç classificació Copa Andorra Vertical 2023 Femeni (27-10-2023)

Enllaç classificació Copa Andorra Vertical 2023 Masculi (27-10-2023)