Victòria per a Laia Taulats al Campionat d'Espanya de bloc celebrat a Càceres

Victòria per a Laia Taulats al Campionat d'Espanya de bloc celebrat a Càceres

Principat d’Andorra, 12 de novembre de 2023. Els tecnificats d’escalada de la FAM, Laia i Nicolau Taulats, han participat aquest cap de setmana 11 i el 12 de novembre en el Campionat d’Espanya de Bloc i Velocitat, que s’ha celebrat a la Plaza Mayor de Càceres. La prova ha comptat amb la participació d’uns 350 atletes procedents de totes les comunitats autònomes.

La celebració d’aquest campionat ha suposat la instal·lació de dues carpes amb dos murs de bloc, de 15 metres d’ample per 4,5 metres d’altura a la Plaza Mayor, on ha tingut lloc les diferents proves. Aquests murs s’han utilitzat per a la prova de bulder i estan dissenyats segons les característiques dels circuits a nivell internacional.

La competició va arrencar ahir amb la disputa, al matí, de la fase classificatòria en la modalitat de bloc de les categories juvenils. En ella, Nicolau Taulats (Sub14) i Laia Taulats (Sub18). Laia Taulats va aconseguir passar a la final en 1a posició, Nicolau també va passar a la final gràcies a la seva 8a posició en les classificatòries.

A la tarda, Nicolau i Laia Taulats juntament amb els joves escaladors més destacats d’aquesta especialitat, es van mesurar en les diferents finals en les seves respectives categories. Laia Taulats va posar en pràctica el seu lideratge imposant-se també a la prova final amb 3 tops en 5 intents i 3 zones en 4 intents. Mentre que Nicolau, tot i batallar de valent entre els seus rivals, va quedar en 8a posició amb 1 top amb un intent, 4 zones en 5 intents.

En categoria Sub 18F, India PERSSON FERNÁNDEZ (FADMES) s’ha fet amb la plata i Mar CARREÑO ESCOBAR (FADMES) han completat el tercer lloc del podi femení de la prova.

Avui ha estat el torn dels escaladors absoluts, on Laia Taulats, no ha aconseguit passar les classificatòries a falta de rematar un Top més dels seus resultats obtinguts que han estat 1 top 1 intent + 4 zones en 4 intents. El seu resultat ha fet que es quedi en la 10a posició de les classificatòries.

Per acabar, la Federació Andorrana de Muntanyisme, encapçalada pel tècnic David Gambús, dona per tancada la temporada de competicions de 2023 amb plena satisfacció i amb intencions de seguir fent crèixer aquest esport, amb tots els joves tecnificats que estàn pujant fort.


Enllaç tots els resultats

Enllaç imatges