LA FEDERACIÓ ANDORRANA DE MUNTANYISME PRESENTA L’EQUIP NACIONAL D’ESQUÍ DE MUNTANYA 2023-2024

LA FEDERACIÓ ANDORRANA DE MUNTANYISME PRESENTA L’EQUIP NACIONAL D’ESQUÍ DE MUNTANYA 2023-2024

Principat d’Andorra, 18 de novembre de 2023. Aquest matí, la Federació Andorrana de Muntanyisme ha presentat a la seu central de Morabanc, l’Equip Nacional d’esquí de muntanya per a la temporada 2023-2024.

El canvi generacional, ja establert des de fa dues temporades, marca la identitat del grup de joves atletes que representaran Andorra en les diferents proves assenyalades en el calendari, nacionals i internacionals.

Enguany, l’Equip Nacional està format per set atletes. Adrià Bartumeu en la categoria sènior, Oriol Olm en la categoria sènior U23 i Lea Ancion, Marc Casanovas, Miquel Naudi i Max Palmitjavila en la categoria U20 . Xavier Capdevila serà el seleccionador nacional amb el suport dels tècnics Xavi Comas i Guillem Campeny.

El calendari competitiu que l’Equip Nacional disputarà aquesta temporada està definit per la Copa del Món Absoluta, la Copa del Món Juvenil així com pels Campionats d’Europa absoluts i de joves que es disputaran a Flaine, França, del 8 al 12 de gener.

Bartumeu i Olm estaran presents a set proves internacionals dins el calendari de Copa del Món absoluta. La competició, per ambdós atletes començarà el darrer cap de setmana de novembre a Val Thorens, França. Després, seran presents a la Comapedrosa World Cup el 20 i 21 de gener, a Boí Taüll el cap de setmana del 27 i 28 del mateix mes i a Villars sur Ollon, Suïssa, el primer cap de setmana de febrer.

Després d’aquestes tres setmanes seguides de competició, del 22 al 25 de febrer viatjaran a Val Martello, Itàlia. Les darreres proves que disputaran seran a Schladming, Àustria, del 2 al 3 de març i a Cortina d’Ampezzo, Itàlia, del 6 al 10 d’abril.

Pel que fa al calendari de Copa del Món Juvenil, l’Equip Nacional format per Anción, Palmitjavila, Casanovas i Naudi estaran presents a quatre proves. Arrencaran a Meribel, França, el cap de setmana del 9 i 10 de desembre. De l’1 al 4 de febrer, viatjaran a Bormio, Itàlia. La tercera prova internacional on seran presents es disputarà a Yennester, Àustria, el cap de setmana del 17 i 18 de febrer. Finalment, del 13 al 17 de març competiran a la Copa del Món de Molde, Noruega.

A banda d’aquest calendari internacional, caldrà definir, a mesura que avanci la temporada, en quines competicions de la Morabanc Copa d’Andorra d’esquí de muntanya podran estar presents. També es tindrà en compte en quines proves de la Copa de França i de la Copa d’Espanya d’esquí de muntanya poden competir i estar en la línia de sortida.

Xavi Capdevila, seleccionador nacional de l’equip, ha volgut destacar que, enguany, s’ha fet una molt bona preparació de pretemporada amb entrenaments sobre esquís de rodes, tècnica de córrer i caminar amb els pals així com una nova modalitat d’entrenament que han incorporat: l’esquí de muntanya sobre herba. Una nova manera d’entrenament que els ha ajudat a millorar gestos, la rapidesa en els canvis i la manipulació del material.

Capdevila també ha afegit que l’estatge que van dur a terme a finals d’octubre al Passo della Stelvio, Itàlia, va ser molt positiu però que la manca de neu en les zones on alguns dels atletes estudien, ha provocat que s’arrencarà amb poc rodatge sobre neu.

El seleccionador nacional ha comentat que, en línies generals, l’equip està preparat i molt motivat per arrencar una temporada llarga i intensa. Ha finalitzat destacant que els Campionats d’Europa Absoluts i Juvenils són a l’inici de temporada, fet que provocarà que els atletes no estiguin en el seu punt més alt de forma i que, per tant, els resultats assolits en les competicions de Copa del Món marcaran més i definiran més la temporada.