LA FAM PRESENTA LA XXII EDICIÓ DE LA MORABANC COPA D’ANDORRA D’ESQUÍ DE MUNTANYA 2023/2024

LA FAM PRESENTA LA XXII EDICIÓ DE LA MORABANC COPA D’ANDORRA D’ESQUÍ DE MUNTANYA 2023/2024

La 22a edició de la competició tindrà nou proves repartides entre els mesos de desembre i març. La novetat d’enguany: La Pal Skimo Femení.

 

Principat d’Andorra, 23 de novembre de 2022. Aquest matí, la Federació Andorrana de Muntanyisme ha presentat el calendari de la vint-i-dosena edició de la Morabanc Copa d’Andorra d’esquí de muntanya. Enguany, el calendari presenta nou proves que es disputaran entre el pròxim mes de desembre i el mes de març de l’any vinent.

Les nou curses que es disputaran i que, per tant, puntuaran per a la Morabanc Copa d’Andorra 2023-2024 són:

La primera prova de la temporada serà la Cronoescalada Pas de la Casa Grandvalira que tindrà lloc el pròxim 9 de desembre. Organitzada pel Club Pirinenc Andorra, la prova de modalitat vertical, farà pujar els participants per la pista central del Pas de la Casa.

El 24 de desembre, abans de la nit de Nadal, es disputarà la Cronoescalada La Llosada Tarter Grandvalira. Organitzada pel Soldeu Esquí Club, tal com ja es va fer en l’edició anterior, els inscrits hauran de recórrer un traçat vertical amb sortida a peu de pista d’El Tarter i arribada a la Tossa de la Llossada.

El dia de Cap d’Any, se celebrarà la 3 Fronteres Dynafit- Grandvalira, organitzada pel Club Pas de la Casa Grau Roig. Una prova, també de modalitat Vertical, amb una pujada al Pic de Montmalús.

La quarta cita de la temporada tindrà lloc el 13 i 14 de gener. Enguany, es torna a recuperar el format popular de la Comapedrosa Andorra. Per tant, tots els participants que ho desitgin, podran realitzar la prova individual així com la vertical al domini d’Arinsal amb sortida a l’inici de la pista de Les Marrades i arribada al telecabina de Les Fonts.

Cal destacar que la prova individual puntuarà també per a la Copa d’Espanya i es farà, si les condicions meteorològiques ho permeten, el mateix recorregut que el circuit que farà, l’elit mundial, la setmana següent, el 20 de gener.

El cap de setmana del 17 i 18 de febrer, es disputarà l’Andorra Skimo, la cita més nombrosa amb unes xifres de participants espectaculars. Organitzada per VSL, la Ordino-Arcalís Skimo 10 i la Viladomat Skimo 2 seran les dues proves puntuables per a la Morabanc Copa d’Andorra. Aquesta darrera prova també serà puntuable per a les categories juvenils en format individual, una novetat d’enguany que ajudarà als joves a iniciar-se en aquest esport en un circuit fàcil.

La novetat d’enguany és la incorporació de la Pal Skimo Femení al calendari de la Federació Andorrana de Muntanyisme. La cursa de caràcter solidari i per a participants femenines, tindrà lloc el 3 de març a l’estació de Pal-Arinsal amb una pujada vertical al Pic del Cubil.

Finalment, el 17 de març, el Soldeu Esquí Club organitzarà la novena i darrera prova d’aquesta XXIIa edició de la Morabanc Copa d’Andorra. La Serrera presentarà un recorregut tècnic que recorrerà la Vall de Ransol, assolint el Pic de la Serrera, a 2913 metres d’altitud.

Recordem que el pròxim 31 de desembre, un cop finalitzat l’acte de lliurament de premis de la prova 3 Fronteres Grandvalira, també es realitzarà el lliurament de premis de la vint-i-unena edició de la Morabanc Copa d’Andorra d’esquí de Muntanya 2022-2023.


Enllaç dossier presentació